Milanović oprostio kolegi čijoj su teti Rabljani plaćali dom

5.10.2012.
12:50
VOYO logo

Naime, Zdenko Antešić je prošlog tjedna, kad je njegov slučaj procurio u javnost, napisao i ponudio ostavku, ali ju je premijer Zoran Milanović odbio. No, osim što je kod Antešića sporno bilo umirovljenje na jedan dan, otkrilo se i da su Rabljani plaćali smještaj njegovoj teti u staračkom domu. Grad Rab je trebao biti obeštećen na način da se grad upiše na imovinu tete, ali to se nikada nije dogodilo.

"Antešić tu zapravo nije ništa kriv. On se u to vrijeme nije više namjeravao kandidirati za gradonačelnika, a kako nije bio ni u kombinaciji za izbornu listu Kukuriku koalicije, odlučio je podnijeti zahtjev za saborsku mirovinu. Prije godinu dana Antešić nije znao da bi mogao postati neki državni dužnosnik, tek nakon parlamentarnih izbora premijer Milanović pozvao ga je da bude zamjenik ministra. Stoga zaista ne bi bilo pošteno prema Antešiću da ga se sada odreknemo", objasnio je neimenovani visoki izvor iz Banskih dvora za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Milanović se o Antešiću dosad očitovao jedino u New Yorku, u intervjuu HTV-u, kad je preuzeo na sebe sve eventualne političke posljedice slučaja i najavio konačnu odluku po povratku u Hrvatsku. Neki SDP-ovci su podržali Antešića i pozvali da se ne popušta pritiscima HDZ-ovaca koji su ocijenili da je zamjenik ministra postupio "moralno dvojbeno", a neki su, poput ministra Željka Jovanovića i ministra Hajdaš Dončića, kazali da "to nije bio moralan čin".

Sam Antešić branio se da uopće nije znao da se sprema ukidanje povlaštenih mirovina i da je tek konzumirao svoje pravo kad je ispunio uvjete. "Htio sam se osigurati, no iz današnje perspektive možda to ne bih učinio", izjavio je Antešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo