Milanović opet mijenja zakon koji mu se ne sviđa

18.4.2013.
11:46
VOYO logo

"Vidio sam da Povjerenstvo striktno provodi zakon te da su neki članovi Vlade i zamjenici prekršili zakon (o sprečavanju sukoba interesa, op.a.)", kazao je Zoran Milanović na kraju sjednice Vlade te zatim iznio svoje mišljenje o tome.

"To nije sukob interesa, ali je kršenje zakona, pa ćemo morati pročešljati da vidimo jel' ima toga još, jer Povjerenstvo će određivati globe", kazao je premijer i najavio izmjene: "Po striktnom tumačenju zakona, to je prekršaj. Je li to dobar zakon, to je drugo pitanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opći i posebni zakoni

Ponovnu najavu izmjene zakona koji se zbog kazni ne dopada predsjedniku Vlade, objasnio je i na primjeru razlikovanja posebnih od općih zakona.

"Zakon o strateškim investicijama i Zakon o ugljikovodicima važni su zbog istraživanja plina u Jadranu. Takvi su zakoni drugačiji od općih zakona koji definiraju područje koncesija. Ovo su lex specijalis – oni se mogu razlikovati od općeg zakona o koncesijama, koji nije protuustavan može biti drugačiji od općeg zakona. Zato se i donosi poseban zakon jer želimo nešto urediti. Ljudi stanu i kažu, to je protivno ovom i onom zakonu – da, jest, zato ga i donosimo", zaključio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cesarik ostao bez 7.000 kuna

Povjerenstvo je u četvrtak zaključilo kako je Cesarik bio u sukobu interesa kad je kao državni dužnosnik bio predsjednik upravnih vijeće četiriju institucija - Kliničko bolničkog centra Sestre milosrdnice, KB Split, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i učilišta u Požegi.

Određena mu je kazna od 7.000 kuna na koju se može žaliti Upravnom sudu, ali i platiti je u sedam rata. U idućih mjesec dana mora podnijeti ostavke u bar dva od četiri navedena tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo će tijekom dana odlučiti i o eventualnom sukobu interesa Jelene Roknić, zamjenice općinskog načelnika Općine Topusko, Davorina Androšića, Josipa Jagušta, predsjednika uprave trgovačkog društva te Tihomira Jakovine, ministra poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo