Sve se svodi na sitnu prljavu prevaru

Zoran Milanović obračunao se s kritičarima vezano za špijunsku aferu, ponajprije s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, čije ime nije spomenuo.

25.10.2012.
10:52
VOYO logo

"Ovih dana bili smo bombardirani špijunskim aferama. Neki ne mogu bez toga, uronjeni su u to kao u tekućinu života", kazao je premijer Zoran Milanović. Najavio je da će se stvari uskoro razjasniti.

"Onaj tko je htio istjerati lisicu će istjerati grizlija", metaforičan je bio premijer. A onda se obratio onima koji su špijunsku aferu nazvali aferom Watergate ustvrdivši da "očigledno nisu znali što se u njoj događalo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba istražno povjerenstvo

"Afera Watergate je počela provalom i krađom dokumenata, ne prisluškivanjem i izlistima", kazao je Milanović. A onda je kazao da je moguće da je provaljeno u sigurnosni sustav i da će nadležni saborski odbor utvrditi što se dogodilo, a ne nekakvo saborsko povjerenstvo, koje je, inače, zatražio Karamarko.

"Onaj tko je to (povjerenstvo, op.a.) predlagao, imao je potpuno drugi motiv od utvrđivanja istine", kazao je dodajući da u Nacionalnom odboru za nacionalnu sigurnost sjede dvojica bivših šefova obavještajnih službi, koja su danas u HDZ-u, i da taj odbor ima ovlasti vidjeti sporne dokumente pod prisegom, za razliku od bilo koga drugog, mimo predsjednika i premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje se radi o provali i zato je to afera Watergate

"Neki ljudi su provalom u sigurnosni sustav došli do dokumenata, na što nisu imali pravo i prekršili su zakon. Na to smo imali pravo predsjednik i ja", naglasio je.

"Ovdje se radi o provali i zato je to afera Watergate", kazao je Milanović obećavajući da će svaki član obavještajne zajednice koji se nije ogriješio o zakon biti zaštićen, u ovoj aferi gdje se "sve svodi na sitnu prljavu prevaru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović ide u Berlin

Premijer je na početku sjednice Vlade izvijestio i da ide u Berlin gdje će razgovarati s njemačkim sugovornicima kako bi im "pojasnio neke stvari".

"Hrvatska je s više od 50 uvjeta koje mora ispuniti, spala na njih samo desetak. Do Nove godine većina će biti riješena. Ako to nije kvalitetan rad i uspjeh, onda ne znam što je", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što će lista uvjeta "spasti na jedno ili dva slova", Milanović najavljuje da će do kraja godine Hrvatska imati 21 ratifikaciju sporazuma o ulasku u EU, što je puno.

Pozvao je i na što ranije potpisivanje ugovora o privatizaciji Brodosplita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je prihvatila odluku o podizanju kredita Hrvatskih voda od 650 milijuna kuna zbog pokretanja novog investicijskog ciklusa, tj. kapitalnih ulaganja u vodoopskrbu. Prihvaćeni su i troškovi nabave novih automobila za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

"Svakih četiri, pet ili šest godina vozni park se treba mijenjati jer su preveliki troškovi održavanja", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Banskih dvora mljekari su Vladi poručili da se mora postići povoljnija otkupna cijena mlijeka od one koju Vlada nudi. Ispred mljekara govorio je Antun Laslo koji je ustvrdio da novca za to ima te da ako ne dođe do povećanja cijene da će se odlučiti o sljedećim koracima, koji bi mogli značiti blokadu kamiona na granici, odnosno cisterni kojima se uvozi mlijeko u zemlju.

Od veljače do danas cijena mlijeka je pala za 20 posto, odnosno 50 lipa, a u trgovinama nije došlo do pada cijena mlijeka, ističu mljekari upozoravajući da trgovci imaju velike marže, dok mljekari propadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga ne iznenađuje podatak da je Dukatova neto dobit u 2011. godini iznosila 116 milijuna kuna, odnosno 50 lipa po litri mlijeka", navodi se u izjavi predstavnika Kriznog stožera za obranu cijene mlijeka.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo