Milanović odgovorio što misli o Titu

Kukuriku koalicija predstavila je u subotu u Zagrebu svoj program 21 s kojim idu na izbore, a tema zagrebačkog skupa je bila vanjska politika i europske integracije.

22.10.2011.
17:07
VOYO logo

Podsjetimo, u petak je u Saboru skinut zastupnički imunitet SDP-ovcu Željku Jovanoviću jer je vrh HDZ-a nazvao kriminalnom organizacijom, zbog čega ga vladajuća stranka tuži za klevetu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je u punom Boćarskom domu rekao da njegova koalicija ide po svome i da se neće dati isprovocirati. "Ako dobijemo izbore neće biti poigravanja sa Ustavom i neće se u Hrvatskoj odgovarati zbog izgovorene riječi", poručio je Milanović. On je kazao i da oni kazneni zakon i kaznena djela neće mijenjati preko noći zbog interesa i frustracija pojedinih članova stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je zajamčio istinske promjene u Hrvatskoj, a ne, kako je kazao, revoluciju, prevrat ili udar na Ustav.

'U HDZ-u se opet javlja duh splitske rive'

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić kazao je pak da se u kampanji spominje mržnja, ali on vidi paniku i užas u očima tih koji to spominju. Upozorio je da se opet javlja i duh splitske rive te je HDZ nazvao strankom kojoj ništa nije sveto, pa ni Ustav kad je opstanak na vlasti u pitanju. Čačić je kazao da je to opasno za zemlji i da se ne smije igrati s budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a u vezi skidanja imuniteta Jovanoviću je kazao okupljenima da su mu imunitet skinula tri 'znamenita čovjeka' – Berislav Rončević, Branko Vukelić i Ivan Čehok – pitajući pri tome je li to dno dna?

Pusić Hrvatsku vidi kao Finsku

Inače, o dijelu programa 21 koji se tiče vanjske politike i europskih integracija govorili su Vesna Pusić i Neven Mimica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić je pri tome kazala da Hrvatska ima šansu postati ključni čimbenik za stabilnost u regiji tako da pomogne susjedima kako bi i oni reformirali svoje unutarnja uređenje jer, kako je kazala, ako ne postoji sigurnost u susjedstvu nema sigurnosti ni za nas. Ona Hrvatsku vidi kao Finsku, čiji je utjecaj u EU prelazi veličinu te zemlje. A Hrvatska pri tome, prema Pusić, neće biti zemlja ljudi koji se srame vlastite vlasti, a to nam se, kazala je, događa upravo sad.

Pitanje o Titu

Građani su između ostalog Milanovića pitali što misli o Josipu Brozu Titu, a čelnik Kukuriku koalicije je odgovorio da je Tito vladao nedemokratski, ali da je zaslužan što su Istra i Rijeka dio Hrvatske kao i za Ustav koji je omogućio osamostaljenje naše zemlje. Napomenuo je i da je i Franjo Tuđman respektirao Tita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Vezani članci:

arti-201110220093006 arti-201110210294006 arti-201110210435006 arti-201110210277006 arti-201110200101006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo