NAKON BANOŽIĆA OVO? / Milanović odgodio svečanost u Gospiću? Prozvala ga brigada

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik za odgađanje dodjele činova prozvao Banožića, MORH za sve okrivio predsjednika, a sada...

27.10.2022.
20:17
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

I dok se predsjednik RH i ministar obrane prepucavaju tko je kriv jer je otkazana svečanost dodjele činova na Hrvatskom vojnom učilištu, čini se kako je otkazana još jedna svečanost na kojoj je trebao prisustvovati predsjednik Zoran Milanović.

Naime, kako stoji u najavi Ureda predsjednika, u petak bi trebao otputovati u Gospić gdje će prvo položiti vijence i upaliti svijeće ispred spomen-obilježja u čast civilnim žrtvama Široke Kule i okolnih mjesta Ličko-senjske županije iz Domovinskog rata, a potom i sudjelovati na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade „Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne „Vukovi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su na svojoj stranici objavili sami Vukovi, svečanost je otkazana.

Image
'bezobrazluk' /

Banožić rasrdio Milanovića: 'Zbog njega smo otkazali svečanost'

Image
'bezobrazluk' /

Banožić rasrdio Milanovića: 'Zbog njega smo otkazali svečanost'

"Naime tijekom organizacije obilježavanja došli smo u problem s Uredom predsjednika RH koji je samovoljno preuzeo glavnu riječ te su nam nametana neka ograničenja za naše druge goste koja nam nisu prihvatljiva. Zbog nemogućnosti komunikacije sa Uredom predsjednika te ogromne količine arogancije i ega koja dolazi od strane predsjednika koja se pokazala nepremostivom i u ovakvom tužnom, ali i ponosnom događaju proslave naše obljetnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno tome obaviještavamo Vas da će se Sveta misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje održati kako je i planirano sutra 28.10. u 10 sati u katedrali NBDM u Gospiću.

Nakon Svete mise neće biti polaganje vijenaca u 11 sati kako je planirano prvotno već će vijence položiti ratni pripadnici 9.GBR Vukovi sa obiteljima poginulih i našim suborcima iz Gardijskih brigada u 13 sati na spomen obilježju poginulim Vukovima u vojarni 9. Gardijske brigade Vukovi u Gospiću i to bez ikakvih ceremonija i prisustva politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polaganja vijenaca pozivamo Vas od 13:30 sati na svečani ručak i druženje u Društvenom domu u Žabici u Gospiću. Svečana akademija i dodjela odlikovanja nažalost se neće održati zbog nepremostivih zapreka u suradnji sa Uredom predsjednika RH koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu. Taktičko-Tehnički zbor i prelet Krila Oluje neće se održati", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo