o njemačkoj ministrici / Milanović: 'Pozdrav svim kritičarima, dao Bog da ih Lavrov pohvalio'

Milanović se obraća javnosti nakon posjeta tvrtki koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju

26.1.2023.
15:55
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u posjeti je AD Plastik Grupi, tvrtki koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju.

"To je firma koja je prisutna u Hrvatskoj i još pet-šest zemalja. Firma je stabilna, ima određene tehnologije i 100 posto svojih proizvoda izvozi. Oni nemaju klijente u Hrvatskoj. Kad bi to bila šira pojava, onda bi to bila ekonomski još stabilnija jer s turizmom, koji funkcionira ovako kako funkcionira, imamo određenu stabilnost platne bilance", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i nova naoružanja u Ukrajini: "Rekao sam - dok Moskva i Washington ne dogovore završetak rata, što je užasno teško i daleko, ne vidim tu da se to događa. Nekako se nadam da traju razgovori, u kojima nitko neće pitati, ne Zagreb, nego ni Berlin, Pariz, ni Bruxelles… Očito, ili ih uopće neće biti, pa ćemo prema 3. svjetskom ratu, za kojeg neki misle da je već počeo", kazao je i dodao kako ne zna kakav će utjecaj imati Leopardi.

"Na kraju krajeva, svi oni i ruski i američki gore na isti način", govori Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti jasni na čemu smo. Ako ćemo ići u rat, ići ćemo u rat. Prije tjedan dana sam citirao ukrajinskog ministra obrane, koji je rekao da je to rat preko posrednika u kojem Ukrajinci daju svoja tijela i glave, a Amerikanci i Zapad oružje, to su njegove riječi. Rekao sam da to radi Washington preko Kijeva, ali i Moskva na određeni način. Onda smo nekoliko dana slušali od strane korumpiranih HDZ-ovskih piskarala i nekoliko ljudi koji nje razumiju ništa, kako je mene pohvalio Lavrov", kazao je predsjednik.

Osvrnuo se i na pohvalu Lavrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pohvalio me. Što da radim, čovjek me pohvalio, rekao je da je to iskrena i poštena izjava. Hvala. Međutim prođe nekoliko dana i onda njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer mi smo u ratu s Rusijom, citiram. Stvarno, mi smo u ratu s Rusijom? Nisam to znao, možda je i Njemačka u ratu s Rusijom, sretno ovoga puta, da završi bolje nego prije 70 godina ali mi nismo u ratu ni s kim. Očekujem da Lavrov i nju pohvali, da se od nje ograde svi hrvatski parlamentarci. Očekujem da joj Putin dodjeli orden, a da je Lavrov zaprosi, a da Radman bude kum", dodao je.

Nastavio je da "ona ne kuži da mi nismo u ratu s Rusijom, nego da je to Amerika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo obični pijuni i držim odgovornim i Washington i Moskvu te od njih očekujem dogovor, a njih u Berlinu ovoga puta nitko neće pitati ništa, možda je to i dobro. Onda će ta ista ekipa koja je prvo ljetos donijela rezoluciju o BiH kojom se na najbezobrazniji način miješa u unutarnje poslove BiH, tako se oni odnose prema nama", govori Milanović.

"Oni koji se žele dopasti, radi dva-tri posla i nekoliko poslovnih mogućnosti, neka to samo nastave, ali ne preko hrvatske grbače. Pozdrav svim kritičarima, dao Bog da ih Lavrov pohvalio", poručuje Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako smo u ratu s Rusijom onda, hajmo vidjeti što nam je činiti, i onda nećemo pitati Njemačku za mišljenje. Scholz je bio nešto blaži, ali oni neka se dogovore onda tko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam vidio”, zaključio je na kraju predsjednik Zoran Milanović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo