MILANOVIĆ OČEKUJE RJEŠENJE OKO ZLATAR VIOLIĆ U ROKU TJEDAN DANA / 'Ne mogu vjerovati da je to istina'

Premijer Milanović komentirao je rezultate lokalnih izbora, ali i aferu oko putnih naloga i drugih nepravilnosti u poslovanju Ministarstva kulture.

23.3.2015.
14:49
VOYO logo

Upitan za političku sudbinu ministrice kulture Andree Zlatar Violić, premijer Zoran Milanović odgovorio je da će više znati za tjedan dana te da očekuje da se u tom roku to pitanje riješi.

"Ono što piše u medijima je neobično, ne mogu vjerovati da je to istina", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva i HNS-ovac Ivan Vrdoljak pak kaže kako prvo želi dobiti punu informaciju, a ako se potvrdi ono što pišu mediji, stranka treba brzo reagirati putem svojih tijela.

Podsjetimo, u nalazu državne revizije stoji da je u Ministarstvu kulture tijekom 2013. sa službene kartice podizana gotovina, što nije evidentirano u okviru blagajničkog poslovanja, nego na računu ostalih nespomenutih rashoda, bez specifikacije troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi grijeh ministrice je uzimanje predujmova za putne naloge. Uzeli bi novac za putovanja, ali kako su stvarni troškovi bili manji, nisu ga vraćali u Ministarstvo u propisanim rokovima.

Zašto se išlo na izbore?

Vezano za jučerašnje lokalne izbore u nekim općinama, Milanović je izjavio da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora održanih u nedjelju jer je, kako kaže, SDP s partnerima pobjednik tih izbora, ali je ocijenio da su oni bili nepotrebni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zadovoljan. Kad gledamo veličinu mjesta i njihov fiskalni kapacitet, onda smo mi i naši partneri pobjednici", rekao je Milnović nakon sastanka s vodstvom kutinske Petrokemije.

Napomenuo je kako bi bilo bolje da je SDP s partnerima pobijedio i tamo gdje je izgubio tijesno, ali da je, s druge strane, negdje i sam tijesno pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da se nakon svega treba postaviti pitanje zašto se ustvari išlo na izbore i koji je tome smisao.

Pri tome drži da je dio odgovornosti možda na Vladi i saborskoj većini koja je mogla dotjerati izborne zakone kako bi se, kako je rekao, ovakve zlouporabe spriječile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rušenju načelnika i gradonačelnika gotovo je isključivo sudjelovala sadašnja opozicija na državnoj razini, s idejom da se isprovociraju izbori, kaže premijer.

"I što sada, hoćemo li i nakon godinu dana tako?", pita se Milanović te dodaje kako se ozbiljno mora razgovarati o zakonskom okviru koji će takvo što onemogućavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako su rezultati jučerašnjih lokalnih izbora SDP-u i koaliciji znak da su jaki i da će borba na parlamentarnim izborima biti žestoka i neizvjesna do kraja te da vjeruje u pobjedu.

"Ali, ovo nam ne treba. Ovakvi izbori su nepotrebni, to je maltretiranje građana koji nemaju ništa od toga što ja kažem da sam zadovoljan", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za komentar tvrdnji iz HDZ-a da su oni pobjednici izbora, kratko je dobacio: "Ajmo dalje, znači oni su pobijedili u Dubrovniku?"

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo