Milanovic objavio nova porezna pravila, evo kako nam misli povecati place

Premijer Zoran Milanovic najavio je danas da ce vjerovatno jos ove godine zajedno s rebalansom proracuna biti usvojene izmjene Zakona o porezu na dohodak, koje bi trebale rezultirati povecanjem placa.

4.9.2014.
9:46
VOYO logo

"Ove mjere su usmjerene na povecanje konkurentnosti i povecanje potrosnje i mogucnost koju ce mnogi poslodavci iskoristiti, a ta je da daju svojim radnicima vece place", rekao je premijer Zoran Milanovic.

Kako je ranije najavljivano, Vlada je predvidjela povecanje osobnog odbitka sa sadasnjih 2.200 na 2.600 kuna. Predvidena je i promjena poreznih razreda, pa ce se tako najvisom stopom od 40 posto oporezivati place koje u netu iznose vise od 13.200 kuna, umjesto sadasnjih 8.800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalna bruto placa bi bila neoporeziva. Porez i prirez placali bi se 13 kuna, a ne 94 kuna, na bruto placu od 5.000 tisuca kuna.

Milanovic je predstavio i bitne porezne promjene za obrtnike i male poduzetnike kojima Vlada zeli olaksati poslovanje i potaknuti njihov razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjen broj ureda drzavne uprave

Podsjetimo Vlada je na otvorenom dijelu sjednice usvojila konacni prijedlog Zakona o sustavu drzavne uprave. Tako ce umjesto 20 ureda drzavne uprave u zupanijama biti pet regionalnih ureda.

Ured drzavne uprave za Dalmaciju obuhvacat ce podrucje Splitsko-dalmatinske, Sibensko-kninske, Zadarske i Dubrovacko-neretvanske zupanije. Ured za Slavoniju i Baranju bit ce nadlezan za Osjecko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku, Viroviticko-podravsku i Pozesko-slavonsku zupaniju. Sto se Zagreba tice, stvari ostaju iste jer je i dosad Grad Zagreb obavljao poslove iz djelokruga drzavne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takoder je dana i suglasnost za kreditno zaduzenje Hrvatskim autocestama te Centru za restrukturiranje i prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo