ponovo po premijeru / Milanović o Plenkoviću: 'Razbarušen kao moruzgva. Glavnu odvjetnicu mota kao gibanicu oko lakta'

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Ponovio je da je njegovo 'šmrkanje' posljedica njegove borbe s alergijama, za odnose u DORH-u i USKOK-u je rekao da su 'grozni': 'Ako oni smještaju tako jedni drugima, a onda zamislite kako onda sustav funkcionira kod teških kaznenih djela'

24.4.2023.
17:13
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Križevce povodom obilježavanja Dana Križevaca u kojima je obišao Zvjezdarnicu i Razvojni centar i tehnološki park Križevci.

Odgovarao je na aktualna pitanja novinara, a dotaknuo se čelnika Republike srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te rekao kako Dodik zna za njegov posjet Derventi, dok je Vučića pozvao da posjeti Jasenovac i da će mu on biti domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srpski predsjednik ima bogatu povijest tumaranja po Hrvatskoj i svakakvih priča po Glini, ali evo, želite doći gospodine predsjedniče Srbije u Jasenovac, gdje je jučer bio cijeli državni vrh, evo ja ću vam biti domaćin", rekao je Milanović i dodao: "Bilo bi lijepo da posjeti i Ovčaru gdje su puno prije Dervente smaknute stotine ljudi", rekao je.

Ponovo je dao izjave o premijeru Plenkopviću te ga nazvao gojencem i moruzgvom. Govorio je o odlasku Vanje Marušić, a optužio je Šipek da se naslanja na HDZ. Govorio je kako Plenković brani svoje članove Vlade i HDZ-ovce i da za njih postoji presumpcija nevinosti, a da to ne postoji kada je primjerice riječ o Kovačeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
predsjednik uzvraća /

Milanović se okomio na Banožića i Plenkovića: 'Nepismeni, polumutavi tipovi. Najveća opasnost za Hrvatsku...'

Image
predsjednik uzvraća /

Milanović se okomio na Banožića i Plenkovića: 'Nepismeni, polumutavi tipovi. Najveća opasnost za Hrvatsku...'

"Razbarušen je kao crvena moruzgva... On govori nekome da je primitivac? Ja sigurno nisam najkulturniji, ali među onima koji su kulturniji, on sigurno nije", rekao je o premijeru te dodao:

"Govorim li ja ljudima da su smeće ili HDZ-ovci? Bavim li se tuđim zdravstvenim manama? Da, ako je u funkciji priče i ako su lažne, kao anemija. Bolesnog bi uvijek poštivao, ali nekog tko se preko veze izvukao iz JNA i sad priča o hrvatstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko dana je proganjana i šefica USKOK-a. Šefica DORH-a proganjala je i Jelenića, tu je nešto trulo. Ti odnosi su grozni.  Ako oni smještaju tako jedni drugima, a onda zamislite kako onda sustav funkcionira kod teških kaznenih djela. To više nije tema nakon par dana. Nitko se nije udostojio saznati koje je ime vozača. Ta buka se nije utišala, a Andrej Plenković po treći, četvrti put, se hvata nekakve prčvarnice u Slavonskoj, gdje su neki ljudi zalazili. Spominje Dragana Kovačevića, glavnu odvjetnicu mota kao gibanicu oko lakta, komentira slučaj čovjeka, kojeg je dva puta imenovao, kao da je čovjek već osuđen. Ja ću se protiv toga boriti", kazao je predsjednik.

Nastavio je: "On se okomio na nekog nesretnika. Maltretira ga kao vrag grešnu dušu. Nije dovoljno da su se napili krvi ovom vozaču, sad idu na Dragana Kovačevića", kazao je. "Ničim izazvan, JANAF izlazi s priopćenjem. Privatna Plenkovićeva prćija. Kovačević je reagirao. Netko u ime JANAF-a podsjeća da je on lopov. Oni po Plenkovićevom nalogu gaze po svakom. Tu nije kraj", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poruka AP-u, drž' se poslovice, mudra je: 'U kući obješenog ne spominje se konopac'. Pritom je mislio na njegovo spominjanje Slovenske ulice u kojoj se, kako je rekao "vucaralo pola Plenkovićeve vlade". "Načelo i presumpcija nevinosti vrijedi za sve", dodao je. 

Milanović je komentirao Plenkovićevu izjavu o njegovom 'šmrkanju' i ponovo objasnio kako se bori s alergijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo