MILANOVIĆ: / 'O HDZ-u ne želim sada više razgovarati, od Petrova očekujem objašnjenja, a HSS vidim u novoj Vladi'

Image
Foto: PIXSELL, Boris Šćitar

Čelnik SDP-a Zoran Milanović objasnio je u RTL-u Danas zašto je zaobišao državni protokol u povodu obilježavanja Dana državnosti, ali i najavio detalje predizborne kampanje.

25.6.2016.
22:26
PIXSELL, Boris Šćitar
VOYO logo

"U protokolu sudjelujem minimalno dok moram, a kad sam u oporbi to zapravo ni ne moram. Smatram da je to etiketa, poza i da su prazne frazetine uzele previše maha i ovim potezom pokazujem da me to smeta, rekao je Milanović objašnjavajući kako se u Saboru u stvari do danas događala sramota. No, akcijom SDP-a ona je prekinuta", naglasio je Milanović napominjući kako želi razgovarati o sadržanjim stvarima, a ne o svom karakteru koji bi mu, kako je primijetio novinar Hrvoje Krešić, možda mogao i zasmetati na početku predizborne kampanje.

"Ponekad je potrebno biti oportunist", uzvratio mu je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želim više o Plenkoviću i HDZ-u'

Govoreći o svojim političkim rivalima, istaknuo je kako ostaje kod onoga što je ranije pohvalno govorio o Andreju Plenkoviću: "Ali o tim ljudima više neću govoriti. Tu stranku mora se reformirati, u nešto što neće biti ruglo. Toliko su nas kompromitirali i odveli u desnilo. Kada je Jadranska Kosor bila ne čelu postavio sam se drugačije, ako se sjećate. Bio sam mirniji."

Milanović je istaknuo kako će u predizbornoj kampanji naglašavati sve ono što je njegova Vlada do sada i radila, te kako će nastaviti reforme. Istaknuo je tu posebno kurikularnu reformu kojoj je za prošle vlade stvoren okvir, ali su je HDZ i Most prekinuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S HSS-om 'DA', s HSLS-om 'NE'

"Doveli su zemlju u talačku krizu i počeli rušiti sve ono što je bilo dobro", smatra Milanović. Dao je naslutiti i da bi Borisa Jokića, bivšeg vođu kurikularne reforme, mogao pozvati natrag u tim.

Na pitanje o HSS-u i mogućoj koaliciji te stranke s SDP-om, Milanović je podsjetio da je HDZ brutalno izvarao HSS, jer im nije dao ništa. No, na novom vodstvu HSS je da donese odluke. Milanović u svakom slučaju vidi mogućnost da se i HSS uključi u izvršnu vlast, iako nije precizirao bi li im dao Ministarstvo poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koaliciju s HSLS-om smatra nemogućom jer ta stranka po njegovom mišljenju više ne postoji. "Žalosno je na što su spali sljedbenici Gotovca i Budiše ", dodaje.

Božo Petrov morat će puno toga objasniti

A što je s Božom Petrovom i Mostom, bilo je zadnje pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petrova i Most nismo pola godine uopće spominjali. On neka objasni svojim članovima što je napravio i zašto je napravio ono u 12. mjesecu. Vidjet ćemo kako će to građani honorirati. Ova vlada je bila užasna, ali nije napravila ništa osim prodaje Konačara, to je premalo, preslabo, ništa.

Hrvatskoj je potreban povratak u politički centar, jer je Hrvatska zbog ove vlasti skoro bila na stupu srama. Srećom nije trajalo predugo, pa možemo to popraviti. Pa nisu se bili u stanju zadužiti ni za pet posto kamate, a mi smo se zadnji put zadužili za tri posto. Iako je i to previše", završio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike