Premijer zapoceo razgovore o Linicevom nasljedniku

Vladi treba novi ministar financija. Linic je, uvjereni su u vrhu Vlade, vec napravio citav niz pogresnih poteza koji su nastetili Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, Vladi i SDP-u.

6.5.2014.
6:49
VOYO logo

Premijer Zoran Milanovic dva je mjeseca cekao potez Slavka Linica.

Mozda je u guzvi, mozda ima posla, pokusao je pronaci razloge zasto ga ministar financija ignorira. Linic nije nista poduzimao. Obavijestio je ravnateljicu Porezne uprave da je u kupoprodaji zemljista u Spacvi sve u redu i to je za njega bilo rijeseno pitanje. Proslog petka, medutim, premijer salje pismeni zahtjev Linicu i trazi pismeno ocitovanje. Ni u subotu, ni u nedjelju tijekom jutra Linic nije pokazivao da ima namjeru odgovoriti premijeru, pise Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovic razgovara s nestranackim kandidatima

Linic je, uvjereni su u vrhu Vlade, vec napravio citav niz pogresnih poteza koji su nastetili Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, Vladi i SDP-u. Zato je u nedjelju poslijepodne odlucio pokrenuti interne razgovore o mogucem Linicevu nasljedniku. Prema nesluzbenim informacijama, prvi krug razgovora vodit ce se s nestranackim kandidatima. Rijec je o strucnjacima, za sada nema kandidata iz SDP-a.

Ako Milanovic smijeni Linica, kazu njegovi suradnici, vec ima plan na temelju kojeg ce pokusati ugroziti premijerovu poziciju i istodobno obraniti svoju poziciju u SDP-u. No, ne povuce li Milanovic prvi potez, Linic ce cekati izbore za Parlament EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prije 25. svibnja Linic nece nista poduzimati. Ne zeli nanijeti stetu stranci na izborima'', kazu njegovi suradnici.

U pozadini, medutim, oko Linica se okuplja fronta Milanovicevih stranackih oponenata. Zlatko Komadina, rijecki zupan koji je samo nekoliko mjeseci izdrzao dinamican tempo rada u Vladi, javno mu je vec porucio da ce smjena Linica ugroziti Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo