Milanović: Nećemo prljavo; Kosor: Pravi se javio

Nakon što je šef SDP-a najavio da u predizbornoj kampanji neće voditi prljavu kampanju, a da HDZ može govoriti što hoće, javila se i premijerka Jadranka Kosor.

25.9.2011.
16:29
VOYO logo

"Mi ćemo se ponašati drukčije. Oni mogu govoriti što hoće, služiti se osobnim napadima, spominjati crne fondove, ali većini ljudi je sve jasno. Mi se nemamo čega bojati", poručio je u nedjelju predsjednik SDP-a Zoran Milanović na sjednici Glavnog odbora SDP-a, na kojem je Plan 21 Kukuriku koalicije prihvaćen kao program stranke za parlamentarne izbore.

"SDP će predizbornu kampanju predstavljati javnosti na ovakav način jer vjeruje u sud javnosti i dobronamjernost. Nećemo voditi negativnu kampanju, a posebno ne prljavu", kazao je Milanović, dodavši da oni koji vode prljavu kampanju trebaju računati da im SDP neće biti sugovornik. Također, HDZ-u je poručio kako u njima neće pronaći neprijatelje, nego suparnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor: Pravi se javio!

U nedjelju je bila aktivna i premijerka Jadranka Kosor, koja je u Kninu položila kamen-temeljac za izgradnju pastoralnog centra Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Projekt vrijedi oko 40 milijuna kuna, a Vlada je odobrila inicijalna sredstva u iznosu od 9,8 milijuna kuna. Potom je Kosor posjetila i Oćestovo, blizu Pađena gdje su nedavno gojele vojarne, te se na licu mjesta uvjerila u nastala oštećenja.

Upitana za komentar tvrdnje SDP-a o HDZ-ovoj prljavoj kampanji, Kosor je rekla: "Pravi se javio. Već dvije godine otkad vodim vladu nije prestala prljava kampanja SDP-a i to od prvog ešalona Milanovića, Linića, Opačić i Stazića koji blate HDZ, a Jovanović se nedavno obrušio na 10 tisuća izaslanika HDZ-a i uputio ih prema Remetincu. Oni su zadnji koji mogu govoriti o prljavoj kampanji, a podsjećam da su opstruirali svaki milimetar pregovora s EU. Ostojić prijeti da će nas sve pozatvarati, a po njima nitko ne bi smio govoriti o niti jednoj nepravilnosti ili kaznenom djelu SDP-a. Mi se nećemo libiti izreći činjenice koje idu u prilog borbi protiv korupcije. Pogledajte samo kakve je neviđene napade doživio Ivan Zvonimir Čičak", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ovog su tjedna izrečene brojne optužbe iz redova i na račun obiju stranaka. Tako je HDZ-ovka Đurđica Sumrak kazala kako 'ima informacije' da je predsjednik SDP-a 'sklon nasilju prema ženi', a potom je i Ivan Zvonimir Čičak u javnost izašao s podacima da SDP ima 'tajni račun u Grazu na kojem se nalaze sumnjiva sredstva'.

specijal-201011220227004-Više o temi: SDP specijal-201011220227004-Više o temi HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109240223006 arti-201109230733006 arti-201109220960006 arti-201109221061006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo