MILANOVIĆ: / 'Nastavit ćemo utjerivati strah u kosti HDZ-u'; KOMADINA: 'Spremamo pobjedu na lokalnim izborima'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovacic

Kandidati za predsjednika SDP-a Zoran Milanović i Zlatko Komadina nakon glasovanja iznijeli su svoja očekivanja o unutarstranačkim izborima čiji će rezultati biti poznati do večeras.

2.4.2016.
13:26
PIXSELL, Goran Kovacic
VOYO logo

Aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović istaknuo je kako smatra da će uvjerljivo pobijediti Zlatka Komadinu na subotnjim izborima za predsjednika stranke i tako nastaviti okupljati SDP i hrvatsku ljevicu te "HDZ-u utjerivati strah u kosti".

"Mislim da ću uvjerljivo pobijediti pobijediti, a nakon toga ću nastaviti raditi ono što sam radio ovih osam i pol godina - okupljati SDP i hrvatsku ljevicu, jer da to tako nisam radio, ne bismo pobjeđivali na predsjedničkim izborima, a kamoli na parlamentarnim izborima, gdje sam okupljao, a okupljam i dalje na jedan vrlo moćan način koji je HDZ-u utjerao strah u kosti. Tako će biti i dalje, još i gore po njih", izjavio je Milanović za HRT nakon što je glasovao u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti revanšizma

Image

Upitan što se može očekivati nakon 21 sat, kada se očekuju izborni rezultati, te hoće li biti revanšizma pobjednika prema poraženom, Milanović je odgovorio da se ništa neće dogoditi jer će nastaviti voditi stranku.

"Ma neće biti ništa, nastavit ću voditi SDP. U SDP-u će i dalje stolovati neotuđivo pravo na neargumentiranu kritiku, pa katkad i klevetu i to je tako. Mi tako funkcioniramo", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izrazio je pak uvjerenje u vlastitu pobjedu na izborima, poručivši kako članstvo danas glasuje za socijaldemokraciju SDP-u

"Ja sam se kandidirao da pobijedim, a o tome će odlučiti članice i članovi, moji dragi kolegice i kolege, prijatelji u stranci. Prema tome, mi za razliku od HDZ-a i HNS-a imamo dva kandidata i ljudi stvarno imaju izbor za promjene, za bolji SDP, za SDP koji ide naprijed ili za ovaj SDP koji smo danas", izjavio je Komadina novinarima nakon što je glasovao u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za lokalne izbore

Pobijedi li protukandidata i sadašnjeg predsjednika stranke Zorana Milanovića, Komadina je kao prve poteze najavio pripremu stranke za lokalne izbore, rad na novom statutu stranke te pregovore s koalicijskim partnerima, odnosno okupljanje lijevog centra.

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anic

"Danas je finale festivala demokracije u Hrvatskoj, nijedna stranka nema izbor između dva kandidata. Dobro je da imamo dva kandidata, ali imamo jedan SDP. Danas se glasa za socijaldemokraciju u SDP-u", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako misli ujediniti SDP-ovo članstvo koje se podijelilo na njegov i Milanovićev tabor, Komadina je istaknuo kako su okupljanje i zajedništvo njegov životni kredo. "Prema tome, jedan SDP, svi u korist razvoja Republike Hrvatske", dodao je.

Novinare je zanimalo i što će biti s Milanovićem pobijedi li on (Komadina), na što je odgovorio kako će s Milanovićem biti isto što i s njim. "Mi smo članovi SDP-a i svatko ima mjesto u SDP-u, pa i i bivši predsjednik", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je i zadovoljstvo što je u Opatiji glasovao u Ulici maršala Tita te članstvu poručio kako danas preuzima odgovornost za SDP.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo