Milanović Jakovčiću: Dođite, izvolite, vrata su vam otvorena

Predsjednik Vlade Zoran Milanović pozvao je novinare u Banske dvore kako bi im dao izjavu povodom ostavke Veljka Ostojića.

11.3.2013.
15:59
VOYO logo

Podsjetimo, nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je u subotu ostavku ministra turizma.

"Što se posla tiče, jako mi je žao jer se radi od jednom ministru koji je dobro radio svoj posao, i s kojim sam u Vladi osobno dobro surađivao. Netko će reći, -svatko je na tom mjestu dobar ministar, ali nije tako", kazao je Milanović i dodao da je Veljko Ostojić u turizmu postigao dobre rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pogledajte kako završavaju vlade stručnjaka'

Kazao je kako su šefu IDS-a Ivanu Jakovčiću ponudili da uđe u Vladu i preuzme mjesto ministra turizma, jer u njegovom slučaju vidi i kompetentnost, a nije župan pa može preuzeti to mjesto.

"Svatko od nas ima svoje želje, od Jakovčića nisam čuo ništa osim želje. Tko mene pita što želim? Imam odgovornost. Jedini mi je posao sada da izađemo iz krize. Svi oni predsjednici stranaka koji to mogu, trebali bi biti u Vladi, to smatram odgovornom reakcijom", rekao je Milanović i kao primjer naveo kako je, kada je otišao Radimir Čačić na njegovo mjesto došla Vesna Pusić. Milanović je uputio poziv IDS-u za suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dođite, izvolite, vrata su vam otvorena. Preuzmite odgovornost, ne trebaju mi konzultacije sa stručnjacima. Želim političkog ministra koji nešto zna i o poslu. O ovom poslu predsjednik IDS-a sigurno nešto zna", kazao je Milanović.

Dodao je: "Pogledajte kako završavaju vlade stručnjaka.U pravilu nikako, jer nemaju karaktera i mandat da provode odluke ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije zezanje", kazao je premijer.

Inače, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić u nedjelju je najavio da će ta stranka do Uskrsa predložiti novog kandidata za ministra turizma. Šef IDS-a tvrdi da je njegov stranački kolega sam od odlučio napustiti ministarsku fotelju, te da nije istina, kako pišu neki mediji, da mu je premijer Zoran Milanović dao sat vremena da podnese ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo