Milanovic izgubio zivce: 'Ne smijemo to dopustiti'

Prekipjelo je navodno premijeru Zoranu Milanovicu.

6.5.2014.
8:18
VOYO logo

USKOK je pokrenuo predistrazne radnje i zatrazio od Ministarstva financija da im hitno predaju sve dokumente u slucaju Spacva.

Kada prouce zasto je Ministarstvo financija dalo 33,4 milijuna kuna za oranicu pokraj Vinkovaca od 52 tisuce kvadrata, iako Porezna uprava tvrdi da ta zemlja vrijedi samo sest milijuna kuna, donijet ce odluku o daljnjem postupanju. Tada ce se znati je li odlukom koju je potpisao ministar financija Slavko Linic ostecen drzavni proracun za 27 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U tom poslu nema elemenata kriminalnih radnji ni prevare'', objavio je ministar Linic i porucio: ''Za sve je kriva bivsa ravnateljica Porezne uprave Nada Cavlovic Smiljanec''.

Prekipjelo i Milanovicu

Prekipjelo je navodno premijeru Zoranu Milanovicu. Tri dana je cekao da mu Linic odgovori na pismo u kojem trazi da objasni zasto je oranica kupljena za 33 milijuna kuna i sto je poduzeo kada je doznao da toliko ne vrijedi. O svemu je obavijestio i uzi kabinet Vlade, pise Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne smijemo dopustiti da se osteti proracun!'', rekao je premijer suradnicima.

Linic je bio hladnokrvan. Otisao je u Rijeku. No, vrlo brzo dogodila mu se tragedija. Umrla mu je punica, pa je zbog sprovoda odgodio svoje obveze. Nakon sto je dobio poruke da bi vrlo brzo mogao biti smijenjen, jucer poslijepodne ipak je poslao pismo Milanovicu. Sve je, porucio mu je, odluke donio na temelju presude suda u Osijeku u predstecajnoj nagodbi Spacve. Istodobno, za krsenje zakona optuzio je - Nadu Cavlovic Smiljanec!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo