Milanović isključen iz Josipovićeve kampanje

Punih mjesec dana u kampanji SDP-ovog kandidata Ive Josipovića nije se moglo vidjeti šefa stranke Zorana Milanovića.

22.12.2009.
12:46
VOYO logo

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović i šef stranke Zoran Milanović zajedno su 16. studenog predali potpise potpore Državnom izbornom povjerenstvu.

Od tada Milanović nije bio na svečanom startu kampanje stranačkog kandidata ispred HNK, a niti na promociji spota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SDP-a nije se oglasio ni u Saboru u raspravu o ostavci Božidara Kalmete, a potpuno samozatajan je bio i tijekom žestoke polemike između Vlade i sindikata oko isplate božićnica.

Tek se prošli tjedan pojavio na Josipovićevim predizbornim koncertima u Splitu i Rijeci, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama iz SDP-a nije riječ o sukobu već o dogovoru Josipovića i Milanovića da se potonji u kampanju uključi u njezinoj završnoj fazi, i to ne tijekom Josipovićevih obilazaka terena, nego samo na koncertima u četiri velika grada: Splitu, Zadru, Rijeci i Zagrebu.

"Milanović nije nestao, čovjek je tu. Odrađuje dio dogovorene predsjedničke kampanje. A plan kampanje je da sudjeluje u završnim skupovima. Evo u subotu je bio u Splitu", izjavila je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović tvrdi da nije maknuo Milanovića iz kampanje.

"Kakva bi bila kampanja da je vodi on, a ne ja. To bi bilo čudno. Svi skupa mi pomažu, to rade s mjerom i nitko nema figu u džepu", ističe Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko iz SDP-a za sada nije zatražio pojačan Milanovićev angažman u Josipovićevoj kampanji.

"Ivi skroz dobro ide i glavni je favorit ovih izbora. Nitko od nas, pa ni Milanović, ne treba sad doći i kvariti nešto što dobro ide", komentirao je jedan SDP-ov dužnosnik, koji je uvjeren da Josipović ima dovoljno zrelosti i znanja da pobijedi i bez Milanovića, pogotovo jer je Josipovićeva popularnost u usponu, a Milanovićeva u padu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912180491006 arti-200912160550006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo