promaknut i imenovan / Kundid i službeno zamijenio Hranja kao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga

Image
Foto: Ured predsjednika RH

Milanović je Tihomira Kundida imenovao na dužnost na temelju prijedloga Vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora

1.3.2024.
17:48
Ured predsjednika RH
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida na mjesto načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, u priopćenju javlja Ured predsjednika.

Milanović je Kundida imenovao na dužnost na temelju prijedloga Vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora. Isto tako, prije imenovanja na dužnost načelnika, predsjednik Milanović je 29. veljače na prijedlog ministra obrane Ivana Anušića donio Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda su također priopćili da je Milanović s novim načelnikom održao radni sastanak na kojem su sudjelovali dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević.

POGLEDAJTE VIDEO: Odabran nasljednik admirala Roberta Hranja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo