Milanovic: 'Igraju se svakakve igre, nitko to nece dobiti po babi i stricevima'

Vlada je na danasnjoj sjednici prihvatila nacrt prijedloga industrijske strategije za razdoblje od 2014. – 2020.

11.9.2014.
10:40
VOYO logo

Strategijom se predvida otvaranje vise od 85.000 radnih mjesta te porast izvoza za 30%. Planira se i rast produktivnosti radne snage za 68,9%.

''Kljucne industrijske djelatnosti su proizvodnja racunala, racunalno programiranje, farmaceutska proizvodnja, proizvodnja gotovih metalnih proizvoda, elektricne opreme, strojeva i uredaja, a kao strateske grane, zbog svoje velicine i vaznosti, ukljucene su i prehrambena industrija i industrija namjestaja. Ciljevi strategije 2014-2020 su rast proizvodnje po stopi od 2,85%, 85.000 novozaposlenih i rast izvoza od 30%. Pred nama je velik posao kako bi strategija ispunila ove ciljeve'', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu nasao se i nacrt prijedloga polugodisnjeg izvjestaja o izvrsenju proracuna za prvo polugodiste 2014. godine i Nacrt prijedloga polugodisnjeg izvjestaja o primjeni fiskalnih pravila za prvo polugodiste 2014. godine.

U prvih sest mjeseci deficit proracuna 7,9 mlrd. kn

''U prvih 6 mjeseci imali smo minus na PDV-u od 6,8 posto. Sto se tice prihoda od PDV-a, sedmi mjesec bio je nesto losiji, ali kolovoz je to nadoknadio. U prvih 6 mjeseci deficit proracuna je 7,9 mlrd. kn (2,4% BDP-a). Prihodovna strana veca je nego prosle godine'', rekao je ministar financija Boris Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Novim poreznim reformama dat cemo poticaj gospodarstvu i cjelokupnoj stabilizaciji'', zakljucio je Lalovac.

Odluceno je ce se prijevremeni izbori za zupana i zamjenike zupana Sisacko-moslavacke zupanije odrzati 12. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trazi se smanjenje placanja pristojbe

Na dnevnom redu bile su i dopune Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji.

Milanovic je komentirao i dokapitalizaciju ACI-ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postoji veliki interes za dokapitalizaciju ACI-ja. U pozadini se igraju svakakve igre. Vec sad se vrte brojne spekulacije. ACI je vazan resurs, treba mu kapitala kojeg Vlada nema, pa je dobro da iz bilo kakvih motiva vec sada postoji interes. To je jedna od strateskih kompanija i nece je dobiti nitko po babi i stricevima. Nasi motivi su u interesu RH. Ovog puta to nece izgledati kao u prethodnim slucajevima velikih kompanija. Nista nece moci biti napravljeno bez totalnog nadzora javnosti. Sve cemo napraviti u najboljem interesu za proracun i turizam'', bio je odlucan premijer.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo