Milanović i ekipa sasvim su si dovoljno srezali plaće

Svega četiri posto čitatelja Net.hr-a smatra da je premijer Zoran Milanović skinuvši šest posto s plaća državnih dužnosnika sasvim dovoljno zarezao u njihova primanja.

3.3.2014.
11:22
VOYO logo

Podsjetimo, u jeku afere oko preskupe nabavke službenih vozila, premijer Zoran Milanović, valjda da bi malo umirio javnost, objavio je da razmišlja o smanjenju plaća dužnosnicima. Nešto prije toga saborski su zastupnici odbili prijedlog laburista da im se plaće skrešu za 21 posto, nazvavši to populističkim potezom. I doista, premijer Milanović odlučio se za puno manje - svega šest posto. Nije riječ o populizmu, rekao je Milanović, već o "prilagodbi ekonomskim okolnostima".

Da bi građanima ipak bilo draže da su dužnosnici "populistički" jače zarezali u svoje plaće, pokazala je anketa koju smo postavili nakon te odluke. Upitali smo vas slažete li se s onim analitičarima i komentatorima koji kažu da bi dužnosnicima trebalo puno radikalnije srezati plaće od najavljenih šest posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobili smo gotovo pa jednoglasan odgovor - čak 96 posto od 6.592 čitatelja koji su odgovorili na anketu, odgovorilo je da se "Apsolutno" slaže s time da bi dužnsonicima trebalo puno radikalnije smanjiti plaće.

S druge strane, svega 275 naših čitatelja (samo četiri posto!) smatra da je šest posto sasvim dovoljno. Zanimljivo, 275 je čak manje nego što dužnosnika u Republici Hrvatskoj ima (151 saborski zastupnik, predsjednik države, 24 člana Vlade, zamjenici ministara, suci Ustavnog suda, ravnatelji agencija, zavoda i uprava, pravobranitelji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo