Milanović: HDZ je postao jedna zatucana stranka

U petak navečer Hrvatska televizija emitirala je novu emisiju - politički talk-show 'Javna stvar'. U prvoj emisiji gostovao je premijer Zoran Milanović.

4.4.2014.
19:39
VOYO logo

Govoreći o aferama Merzel i Sabo, premijer Milanović je rekao kako do Predsjedništva stranke koje će sjednicu održati u srijedu neće povlačiti nikakve korake. U slučaju Merzel to je u okviru lokalne zajednice, na teret joj se stavlja krađa od 5 milijuna kuna i ako to bude istina bit će joj žao što je ikada ušla u stranku, rekao je Milanović, a prenosi HRT.

Ako je itko mislio da ću podleći histeriji koju kreiraju mediji, grdno se prevario, rekao je Milanović. U ovom trenutku ja ne znam istinu, naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za mjesto Tonina Picule na listi za europske izbore, Milanović je rekao kako je on treći na SDP-ovoj listi i kako će je predvoditi Neven Mimica. Kao što sam prošle godine za prvog na listi stavio Piculu, tako sam i ove godine stavio Mimicu i u tome ne vidim ništa sporno. Prošle godine nismo dobili izbore, nismo bili prvi. To je rezultat rada svih nas, rekao je Milanović.

Bruxelles je demantirao da je odbio naš prijedlog ušteda u državnom proračunu, ustvrdio je Milanović. Rekao je da se o tome vode razgovori i trajat će najmanje tri godine. To su prilično naporni razgovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodnici su nas doveli u situaciju u kojoj se nalazimo, a nismo dovljno brzi u provođenju reformi, rekao je premijer. Naglasio je kako se mirovine nisu i neće dirati. U ovom trenutku nema planova za rezanje primanja u državnom i javnom sektoru.

U Hrvatskoj je ubijena proizvodnja, i činimo sve da se to promijeni. Strojarstvo, brodogradnja, inženjerstvo - tu smo jaki i tu se moramo prodati, naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S HDZ-om ne vidi prostora za suradnju. Postao je jedna zatucana stranka koju i Europski pučani upozoravaju na neke postupke, rekao je Milanović i dodao da bi mogao surađivati sa svima s lijevog centra. Upitan o referendumu Stožera, Milanović je rekao kako je on protuustavan jer je to referendum protiv manjina. Ustavni sud će dobiti te činjenice na stol i na temelju toga će donijeti odluku, istaknuo je.

Osvrnuo se i na rezultate istraživanja javnog mijenja prema kojima je više od 30 posto ispitanih građana za prijevremene izbore. Pravac vlade je pošten, odgovoran prema građanima. U ovom trenutku imamo snažnu saborsku većinu i tko je želi rušiti neka izvoli, naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko će trajati triparitetni pregovori o Zakonu o radu, Milanović je rekao kako će trajati onoliko dugo dok oni koji žele samo sukob ne ostanu izolirani. Uvijek sam na strani slabijih - u ovom slučaju sindikata. Želimo raditi na smanjenju broja nezaposlenih i mjere koje želimo provesti idu samo u tom smjeru, naglasio je premijer.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo