'dere' na sve strane / Milanović udara po svima. Nakon što je napao Vladu, nije dugo trebalo da na Facebooku opet krene s napadima

Susret dvojice čelnih političara nije na vidiku, a hoće li državni vrh nastaviti u istom tonu, nije upitno

6.5.2021.
20:00
VOYO logo

Tko laže taj i krade, poručuje predsjednik Republike HDZ-ovcima dok bukti sukob Pantovčaka i Markova trga. Novo pojavljivanje i novi napad Zorana Milanovića na Vladu, ali i odgovor predsjedniku Sabora koje mu je uputio u našoj jučerašnjoj emisiji.

Ni 400 kilometara udaljenosti, nije prepreka za novu rundu: „Nastavak političke borbe u svakom slučaju“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ga je na RTL-u šef Sabora nazvao klaunom – Milanović je Jandrokoviću odgovorio s juga zemlje: 

„Ne znam koga hrvatska javnost doživljava klaunom, mene ili njega. Ja sam hrvatski predsjednik i birali su me hrvatski ljudi. Plenkoviću, čuvaj se! Taj ti radi već o glavi. Nespretan je, ali ti može nanijeti političku štetu", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, uvjeren je šef države - predsjednik Sabora krši zakon i ne samo to. 

„Gospodin Jandroković je sinoć opet lagao da je gospođa Đurđević s kojom se on zaista u niti jednom aspektu karijere ne može mjeriti, da je kršila zakon. To je laž. Sad, ako on može reći za svakoga da je klaun, onda i ja mogu reći: Tko laže, taj i krade", poručio je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Nakon sjednice Vlade i sastanka koalicije, premijer bez osvrta na predsjednika:

„Pristala je ići u protuzakonitu proceduru, to je potvrdio i Ustavni sud i nije čelno mjesto predsjednika Vrhovnoga suda, nije to izbor za otprilike higijeničara u prvom razredu osnovne škole pa da bismo ignorirali činjenicu nepoštivanja ustava i zakona…..“, rekao je premijer Andrej Plenković o Zlati Đurđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što mnogi, među njima i HDZ-ovi partneri, smatraju Đurđević najboljom kandidatkinjom, Plenkovića ne impresionira: „Stvar je sasvim jasna i što se tiče vladajuće većine, mislim da tu stavovi konvergirani.“

„E pa ovo je način da predsjednik predlaže da Sabor bira, bit će izvan sustava ne iz redova sudaca ne zvao se ja Petar Horvat“, pojasnio je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Petar Horvat odnosno Zoran Milanović još jednom je održao slovo dijelu sudaca: „Ne radiš ništa jer je osnovan poseban kazneni sud, još jednu plaću zaradiš s namještenim savjetovanjima, što je još jedan sukob interesa. Pa ti ljudi uživaju kao prasci!"

A na udaru predsjednika, i to baš zbog Đurđević, našla se i javna televizija, s koje izjavu osuđuju i smatraju napadom na medijske slobode: "Vi ste državna, politička televizija. Vaš politički program je sramota, to je razina Sovjetskog Saveza, i to kažem kao hrvatski predsjednik. To misli velika većina građana", tvrdi je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ništa o slobodi medija me nećete pitati... zanimljivo... sve ok je vidimo se“, rekao je premijer. Susret dvojice čelnih političara nije na vidiku, a hoće li državni vrh nastaviti u istom tonu, nije upitno. Pitanje je samo - hoće li tako do kraja mandata.

Nije se dugo čekalo nove riječi predsjednika Republike, ovog puta vezane uz slobodu medija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića? Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima", napisao je predsjednik na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo