popis putovanja / Milanović brani Pusić: Grabar Kitarović letjela je češće

Premijer Zoran Milanović u intervjuu RTL-u Danas opravdao je svoju ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić istaknuvši da je Grabar Kitarović letjela više dok je ona obnašala tu funkciju.

3.1.2015.
21:00
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović u ekskluzivnom novogodišnjem intervjuu RTL-u Danas pokazao je popis institucija i osoba koje su od 2004. godine do danas putovale na račun poreznih obveznika kako bi pokazao koliko se neusporedivo više financijskih sredstava trošilo na letovo u vrijeme HDZ-ovih vlada nego u njegovoj.

"Ovdje je popis koje su institucije i koliko letjele od 2004. godine. Dakle, od 2004. godine, od Vlade u kojoj je Kolinda Grabar Kitarović bila zvijezda i primabalerina, do 2012. godine kada mi dolazim u Banske dvore kada se taj broj smanjio tri puta. Samo u 2004. godini patron gospođe Grabar Kitarović je letio više nego ja u tri godine, a ja imam osjećaj da sam stalno na putu", govorio je predsjednik Vlade pružajući dokumente reporteru RTL-a Hrvoju Krešiću u ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je dodao kako očekuje pobjedu Ive Josipovića. 

"Pet godina ga gledamo i znamo kakav je - on nije ovisan o SDP-u. On je samostalan, on je cijeli život neovisan. Kratko je bio u stranci. Ponašao se, barem dok smo mi na vlasti, distancirano. Znao nam je i posoliti. S druge strane, protukandidatkinja cijelu svoju karijeru i uspijeh duguje stranci, odnosno Ivi Sanaderu, a sada Tomislavu Karamarku. Tu građani moraju odlučiti. S jedne strane imamo jednog dostojnog, uglednog, samostalnog čovjeka koji je financijski zbrinut, a s druge strane imamo osobu sustava političke stranke, koja je apsolutno sve u životu postigla zahvaljujući stranci. Imamo građanskog kandidata, imamo kandidata stranke koja već temeljito zadnjih pola godine žele stvoriti političku psihozu i uspijevaju u tome. I onda kažu da mi dijelimo Hrvatsku. To je perfidna neistina. Dakle, ili kandidat građana ili kandidatkinja stranke koje je optužena i osuđena za tešku korupciju, ali, za mene mnogo važnije, za sramoćenje Hrvatske", naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je istaknuo kako braniteljski prosvjed u zagrebačkoj Savskoj cesti smatra HDZ-ovim scenarijem za zahukati predsjedničke izbore.

"To je HDZ-ovo maslo. To je sve pozornica. Dakle, oni zajedno s dijelom biskupa brane naš glupi narod koji je izabrao nenarodnu vlast od te iste nenarodne vlasti. I to je sve dio predstave. To je sinopsis i scenarij HDZ-a za predsjedničke izbore. I gledamo rasplet", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo