Vladin plan za spas rejtinga: 'Trend je zabrinjavajući, ali može se promijeniti'

Vladi Zorana Milanovića se najmanje vjeruje otkako je stupila na vlast. Uz nju je trenutno samo 13 posto birača, a njih 79 posto joj ne vjeruje.

30.6.2014.
9:52
VOYO logo

''Siguran sam kako možemo preokrenuti trendove i prestići HDZ. Uostalom, još je petnaest mjeseci do parlamentarnih izbora, pa ako je 2007. Ivo Sanader u pola godine dostigao našu prednost koja je iznosila osam posto, onda i mi možemo prestići HDZ i pobijediti”, zaključio je visoki izvor u Vladi za Jutarnji list.

Čini se, međutim, kako u vrhu Vlade još smatraju da je riječ o prolaznom trendu, koji je zabrinjavajući, ali se može promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno ideološki sukobi

U Vladi su uvjereni (ili barem žele ostaviti takav dojam) da će se glasači oduprijeti strankama koje žele smanjiti prava raznim manjinama i koje propagiraju nacionalističke stavove kakvi su dominirali političkim životom prije dvadeset godina.

Milanović očito misli kako može promijeniti slab Vladin položaj i u idućih godinu dana otvoriti prostor za novu pobjedu Kukuriku koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivno mišljenje o Zoranu Milanoviću kao premijeru ima samo 18 posto birača i u pitanju je već šestomjesečni pad njegove popularnosti. Milanović je 2014. godinu počeo s potporom do 32 posto i od tada samo politički tone.

Birači Vladi ne vjeruju

Također, i Vladi Zorana Milanovića se najmanje vjeruje otkako je stupila na vlast. Uz nju je trenutno samo 13 posto birača, a njih 79 posto joj ne vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednako loše stoji Vladina koalicija. Dok HDZ-ova koalicija od 6 stranaka koju vodi Tomislav Karamarko u ovom trenutku ima potporu od 32,5 posto birača, Kukuriku koalicija uživa potporu 23,4 posto birača. http://www.jutarnji.hr/-nema-reformi--samo-pr-potezi-i-napadi-na-hdz-/1202642/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo