Bandić napokon otkrio koliko će pojeftiniti vožnja ZET-om

Gradonačelnik Milan Bandić otkrio je prve konkretne podatke o pojeftinjenju javnoga prijevoza u metropoli. Jednokratna karta stajat će 10 kuna, a dnevna će biti 25 posto jeftinija.

25.9.2013.
14:54
VOYO logo

O novim će cijenama ZET-ovih usluga zagrebački gradski zastupnici odlučivati na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, a na snagu bi trebale stupiti 1. listopada.

Kako je ranije objavljeno, pojeftinjenje se odnosi samo na krate, a za sada se cijene mjesečnih i godišnjih karata neće mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kazna za švercanje u vozilima ZET-a, također će ostati iste – 200 kuna. Naime, ZET-ov sindikat je tražio da se kazna podigne na čak 900 kuna.

Što se parkiranja tiče, zasad je poznato da će se parkiralište kod Paromlina naplaćivati u formi dnevne karte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevna i noćna karta

"Od 1. listopada će naš Zagrebparking uvesti naplatu parkiranja od 6 ujutro do 18 sati za 10 kuna, a od 18 sati navečer do 6 sati ujutro za pet kuna", najavio je to gradonačelnik Milan Bandić tijekom gostovanja u emisiji Radio Sljemena Zagrebi po Zagrebu.

Bandić je komentirao i razloge novog zaduženja Grada Zagreba u iznosu od 150 milijuna kuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba sanirati stanje elementarne nepogode koja se dogodila zadnje četiri, četiri i pol godine u Holdingu Moramo se uozbiljiti. Ne možemo dijeliti ono što ne zaradimo, ne možemo dijeliti nešto unaprijed što nećemo zaraditi", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo