Objasnili zašto će plaća fotokopiraču biti 5.300 kuna

Nakon što je na web stranici Grada Zagreba objavljen natječaj za posao fotokopirača, koji će za posao umnožavanja i kopiranja materijala dobiti plaću od 5.

26.7.2012.
20:22
VOYO logo

Podsjetimo, u oglasu koji je objavljen prije nekoliko dana navedeno je da će se za bruto plaću od 5.292,30 kuna morati umnožavati i kopirati materijale za potrebe rada Gradskog ureda za prostorno uređenje, te organizirati poslove kopiranja i otpreme materijala prema Stručnoj službi gradonačelnika, skenirati i u digitalni oblik transferirati dijelove tehničke dokumentacije, te brinuti o ispravnosti aparata za kopiranje i skeniranje. Također, osoba će se trebati brinuti i o nabavi potrošnog materijala za kopiranje i druge poslove po nalogu. Kako je navedeno u novom priopćenju objavljenom na službenoj web stranici Grada Zagreba, "zbog velikog zanimanja nekih medija" za ovaj natječaj, gradonačelnik Milan Bandić je objasnio zašto se zapošljavaju novi ljudi u gradska upravna tijela.

Smanjuje se broj zaposlenih

Navode da, kako je to i planirano, broj zaposlenih u gradskim upravnim tijelima u zadnjih nekoliko godina, "konstantno opada, a nema ni zapošljavanja preko student servisa, ugovora o djelu i slično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan prijama u službu u gradska upravna tijela je akt koji se donosi sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i usklađen je s Proračunom Grada Zagreba, a sadrži potrebe pojedinih upravnih tijela za određenim brojem službenika, odnosno namještenika. Radi se prvenstveno o popuni radnih mjesta zbog umirovljenja službenika i namještenika, kao i prestanka radnog odnosa po drugim osnovama. I u takvim slučajevima nova zapošljavanja dolaze u obzir nakon što se iscrpe 'unutarnje rezerve', odnosno kad se radno mjesto ne može popuniti unutarnjim preustrojem", stoji u priopćenju.

Nadalje, objašnjavaju da se "ne radi o zapošljavanju kojim bi se povećao broj zaposlenih u tijelima gradske uprave, već o planiranju potreba (zbog odlaska zaposlenika u mirovinu ili zbog drugih razloga)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70 novih djelatnika u 2012.

Prema podacima koje su objavili, tijekom 2011. i prvom tromjesečju 2012. u gradskim upravnim tijelima prestala je služba 70 službenika, a da je Planom prijama u službu za 2012., od ukupno 70 službenika, u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet planiran prijam 20 službenika.

Potvrdili su da je raspisan natječaj za šest izvršitelja, između ostalog i za fotokopirača, čija će bruto laća biti 5.292,30 kuna, dok bi neto plaća iznosila 3.945,85 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike