MIKRO-BORBA ZA PJEŠAČKU ZONU: Zagrepčanin stao pred auto koji se švercao kroz Teslinu, pogodite tko se povukao

Image
Foto: Facebook

Bahatih vozača, ali i pješaka i biciklista koji se ne obaziru na prometne propise, niti na nepisana pravila ponašanja na javnim prostorima, ima u svim gradovima svijeta.

24.11.2017.
19:05
Facebook
VOYO logo

Isto tako, posvuda ima i onih koji su spremni svojim primjerom i gestom suprotstaviti se takvima.

"Preporučam svima, naročito u sunčane dane"

U Zagrebu je jednu takvu malu bitku protiv neodgovornog vozača koji se pokušao "prošvercati" automobilom kroz dio Tesline ulice koji je pješačka zona i u kojoj je prolazak vozilima dozvoljen samo stanarima i dostavnim vozilima uz posebnu dozvolu, izvojevao Marko Gregović. On je inače poznat u gradskim krugovima kao borac za ljudska prava, primjerice za prava azilanata, angažiran je u raznim humanitarnim akcijama, a šef je u jednom - neobično zvuči - neprofitnom poduzeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se danas našao oči-u-oči s jednim bahatim vozačem. Ono što je učinio i snimio objavio je na Facebooku, a mi prenosimo njegovu objavu:

"Moja mikro-borba je da pješačka zona u Teslinoj, zamisli, zaista bude pješačka. Tu i tamo se odlučim ne maknuti autu koji trubi pješacima i želi proći, nego vozača tražim dozvolu za prolazak kroz pješačku zonu. Naravno, 90 posto vozača nema tu dozvolu nego se šverca. Poziv policiji u pravilu rješava situaciju, iako se policija u pravilu ne pojavi. Ali eto, rikverc je siguran znak da je ova bitka dobivena. Preporučam svima, naročito u sunčane dane. #malestvari"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo