Bizarno u Daruvaru / Mijenjao krov na svinjcu, pa izvjesio zastavu s petokrakom! Dobio kaznu koju mora platiti u dinarima

Image
Foto: Mladen Mandic/PIXSELL

Neprikladna zastava je oduzeta a nesretnom muškarcu uručen je prekršajni nalog

23.7.2019.
12:00
Mladen Mandic/PIXSELL
VOYO logo

Bizaran pokušaj učino je mještanin s područja Đulovca, mjesta kod Daruvara. Naime 58-godišnji muškarac protekli je vikend postavljao krovište na svinjcu u svojim dvorištu, i kako to nalažu običaji, na krov izvjesio zastavu voljene države.

Nesretnik je negdje na tavanu uspio pronaći jedinu zastavu koju je imao. Problem je što je ta zastava - one Titove Jugoslavije. Dakle na krovu svinjca vijorila se, baš kao i nekada, velika zastava Socijalističke republike s ogromnom petokrakom umjeto šahovnice, prenosi Danica.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarca je netko od susjeda brže-bolje prijavio za provokaciju pa su mu u dvorište u subotu oko 15 sati stigli i daruvarski policajci. Neprikladna zastava je oduzeta a nesretnom muškarcu uručen je prekršajni nalog, zbog prekršaja za koji sigurno niste ni znali da ga možete počiniti, naime postoji i prekršaj pod nazivom" prekršaj iz Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsjednika RH".

Prema citiranom zakonu, prijeti mu novčana kazna u "dinarskoj protuvrijednosti od 20 do 50 DEM". Ne, nije pogreška, iznos u njemačkim markama je točan, kao i protuvrijednost u dinarima. Zakon koji to propisuje, nije mijenjan od 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako u okolici Đulovca imamo radove na krovištu svinjca, zastavu SR Hrvatske na drvenoj bandri te zakon koji kaznu izriče u njemačkim  markama a preračunava ih u dinare, piše Danica.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo