NIJE PRVI PUT / Migranti ponovno u raljama krijumčara: kombijem kroz Sloveniju pokušao prošvercati trideset osoba

Zbog prijevoza 30-ak ilegalnih migranata u Sloveniji je jučer popodne uhićen hrvatski državljanin. Ovo nije prvi slučaj da preko granice na Muri krijumčari prevoze ljude željne boljeg života

18.11.2017.
18:49
VOYO logo

Kombi koji je policija presrela u 2 sata noću bio je krcat migrantima. Njih čak 30 skupo je platilo svoj ilegalni put do boljeg života. No stigli su samo do Razkrižja, malog slovenskog sela uz granicu. Po selu se brzo pročulo da je noćas pao još jedan krijumčarski kombi u kojem je ovaj put  bilo puno žena i djece.     

Policija u pretrpanom kombiju pronalazi ljude iz Irana, Pakistana, Afganistana pa čak i Kube. Ovo je drugi krijumčarski kombi koji je pao u ruke policije u zadnje vrijeme na sjeveroistoku Slovenije uz granicu s Hrvatskom.         

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su migranti nakon razgovora s policijom zatražili azil. Vozač je zadržan u pritvoru. Od jedne ovakve ilegalne ture može inače zaraditi i do 10 000 eura. Prema Dublinskom protokolu migranti moraju zatražiti azil u prvoj državi Unije kroz koju su krenuli prema boljem životu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo