čačić / 'Mi smo potpuno otvoreni za desno centrističku Vladu, a Plenković je dobra poruka u tom smjeru'

'Ako Narodna koalicija nije polučila rezultat (a objektivno nije), mi joj ne možemo dati šansu kad ona šanse nema', rekao je Čačić

11.9.2016.
23:36
VOYO logo

U stožeru BM365 i dalje se čeka #Premijer, ali RTL-ovom repoteru Petru Panjkoti se pridružio lider Narodne stranke reformista Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ankete kažu dva mandata za njihovu koaliciju. Njihov mandat u trećoj izbornoj jedinici je na granici.

"Realnost je, u omjeru 5:1, da će naš kandidat preferencijalno u šestoj jedinici, gradonačelnik Petrinje, gospodin Darinko Dubović, ući u Sabor. To je bio jedan od ozbiljnih razloga za koaliciju koju smo formirali da valoriziramo njegov ugled u šestoj izbornoj jedinici. To je bila realna procjena, što se pokazalo vjerojatno točnim. Što se tiče treće izborne jedinice, ja sam na 5,05. To je zakonski prag. Ali ipak, Dont je zanimljiva matematička konstrukcija koja vas može propustiti, ali i ne propustiti čak sa 5,31. Ja nisam optimist u trećoj izbornoj jedinici, ali potvrdit ćemo svoje prisustvo kao parlamentarna stranka, što je najvažnije (priprema za lokalne izbore). Nadam se i vjerujem da ćemo značajno s kolegama iz stranke rada i solidarnosti utjecati na formiranje stabilne i kvalitetne Vlade u uvjetima kad Hrvatska ima nikad bolje šanse. Svi svjedočimo rastu BDP-a kad nema Vlade. Mi ćemo sigurno biti u krugu razgovora, ovisi hoćemo li naći zajedničku platformu za rad u Vladi", tvrdi Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li bliži HDZ-u nego Narodnoj koaliciji?

"Ja sam puno bliži Narodnoj koaliciji po svom političkom habitusu - ja sam lijevi centar. Ako Narodna koalicija nije polučila rezultat (a objektivno nije), mi joj ne možemo dati šansu kad ona šanse nema. Ako bude šansu imala, onda ćemo razgovarati", naglašava Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo potpuno otvoreni za desno centrističku Vladu, a Plenković je dobra poruka u tom smjeru", otkrio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo