NOVI SPLITSKI HSP / 'Mi nismo nacionalisti, želimo se odmaknut od stigme ustaša i partizana'

Image
Foto: Splitski dnevnik

Aris Zlodre i Andro Hrenić relativno su novi članovi splitskog HSP-a koji na ovim izborima izlazi samostalno

19.5.2017.
14:13
Splitski dnevnik
VOYO logo

HSP na ovim izborima nastupa samostalno, a nositelj liste je Ivica Vladava. Na listi za Gradsko vijeće nalaze se dva, možda naoko po ničem posebno zanimljiva imena, ali svakako dva netipična HSP-ovca. Kako kažu, oni su dio nove ekipe splitskog HSP-a, a dosada nisu nikada bili ni u jednoj stranci, pa ni u politici, piše Splitski dnevnik.

Aris Zlodre i Andro Hrenić relativno su novi članovi splitskog HSP-a koji na ovim izborima izlazi samostalno. Sami za sebe kažu kako nisu političari te kako od politike ne žive, stoga nas je zanimalo zašto su se učlanili u HSP i zašto se nalaze na listi za Gradsko vijeće na ovim lokalnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aris Zlodre promtno odgovara kako mu je dosadilo svađat se sam s televizijom – “Odlučili smo uć u ovo i pokušati promijeniti stigmu političara u Hrvatskoj. Ne živimo od ovog posla, prežIvljavamo od našeg privatnog posla koji nema veze s politikom.”

Nisu ‘stari’ HSP, žele osnažniti splitski HSP i predstaviti ga u novom svjetlu te napraviti odmak od HDZ-a. Znači li to da HSP neće podržati HDZ na izborima?  “HDZ nam je najbliži po svemu, ali.. Ne sad i ne ovaj HDZ”, kazao je Andro Hrenić. “Mi nismo nacionalisti, želimo se odmaknut od stigme ustaše, partizani, ’41., ’91. i okrenut se ne samo sadašnjosti već budućnosti", rekao je Zlodre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam iša u rat s 21.godinom. Nit sam iša za partizane nit za ustaše, šta sam onda znao, imao sam 20 godina. Bio sam u JNA vojsci, u redovnoj vojsci u Vukovaru, a na kraju sam bio u 4. brigadi. Eto što vam je život, neobična priča. Zašto se više vraćat na tu Jugoslaviju, to je gotovo, to je prošlost “, priča Andro u kratkim crtama svoj životni put, inače predsjednik udruge boćara Branitelji Split i potpredsjednik splitskog HSP-a.

Čitav razgovor pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo