DIO HRVATSKE POD UPOZORENJIMA / Meteorologinja najavila snijeg za vikend: Na Zavižanu palo 26 cm, a pogledajte kako je zabijelio u BiH

Djelomice sunčano prevladavat će u Hrvatskoj u četvrtak, no u gorju i Dalmaciji bit će nešto oblačnije, najviše temperature kretat će se između 5 i 8, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18 stupnjeva Celzija, prognozira Državni hidrometeorološki zavod

23.11.2023.
10:31
VOYO logo

Do kraja dana barem djelomice sunčano, više oblaka će i dalje biti jedino u gorskoj i južnoj Hrvatskoj. Postupno manje vjetrovito, još prijepodne jaka bura s olujnim, podno Velebita i ponekim orkanskim udarom, a zatim sve slabija, poslijepodne će na otvorenom moru i okrenuti na sjeverozapadnjak.

U unutrašnjosti hladnije – temperatura većinom od 4 do 8, a uz obalu između 13 i 18 stupnjeva, prognozirala je Damjana Ćurkov Majaroš za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Zavižanu je palo 26 centimetara snijega, prema podacima DHMZ-a u 7 sati.

Image
Foto: DHMZ

Snijeg je pao i u susjednoj BiH. Na Blidinju je palo preko 20 centimetara snijega i još uvijek pada. Prve pahulje u ovoj sezoni zalepršale su tim parkom prirode 17. studenoga, dok je Čvrsnicu i Vran planinu prvi ovosezonski snijeg zabijelio 11. studenoga, javlja Blidinje.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako to izgleda kad se Biograđani koji su kod nas na duhovnoj obnovi probude, odu na misu i nakon mise izađu iz crkve... ", napisali su u objavi na Facebooku iz Franjevačke kuće Masna Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kupresu je palo oko dvadeset centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu i moru

Idućih dana promjenjivo, u petak ujutro na kopnu magla i slab mraz, a zatim poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji uz više oblaka slaba kiša.

U subotu prijepodne većinom oblačno s povremenim oborinama, na jugu može i zagrmjeti, a u unutrašnjosti će biti i susnježice ili snijega, uglavnom u gorju, ali poneka pahulja može zalepršati i u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem ovog i početkom novog tjedna posvuda hladnije pa će dnevna temperatura u unutrašnjosti biti uglavnom ispod 5 stupnjeva, a uz obalu oko 10.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo