Mesići za gotovinu kupili dva stana za 1,9 mil. kuna

12.10.2010.
10:53
VOYO logo

Bivši predsjednik Stjepan Mesić seli se iz Ilice u zelenu oazu. U zagrebačkoj ulici Borčec njegova supruga Milka kupila je dva stana i dvije garaže na kućnom broju 68, ukupno vrijedne 1,9 milijuna kuna.

Kako doznaje Večernji list, obitelj Mesić kupila je zapravo pola stambene zgrade – stan u prizemlju površine 56,85 četvornih metara s terasom i vrtom, te četverosobni dvoetažni stan na katu i u potkrovlju od 106,76 kvadrata. Iako je zgrada izgrađena prije više od godinu dana, nije useljena. Neuseljena je i susjedna, identična zgrada na broju 66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje zgrade izgradila je tvrtka Arhitektonski studio, čija je vlasnica Štefanija Balog, dugogodišnja Mesićeva prijateljica i suradnica, koja je bivšem predsjedniku vrlo uspješno vodila i dvije predsjedničke kampanje.

Balog je potvrdila da je Milki Mesić stanove prodala u kolovozu te da kupnju nisu financirali kreditom. Da vjerojatno unaprijed otkloni pitanje odakle Mesiću nekoliko stotina tisuća eura u gotovini, rekla je da ih je posudio od prijatelja i da će posuđeni novac brzo i lako vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje stambene zgrade u Ulici Borčec 68 i 66 izgradila je tvrtka Štefanije Balog Arhitektonski studio na zemljištu koje je otprije bilo u vlasništvu njezine obitelji. Tvrdi da je gradnju financirala isključivo kreditom Zagrebačke banke.

Balog nije htjela otkriti po kojoj je cijeni obitelji Mesić prodala stanove. Međutim, uvidom u zemljišne knjige lako je otkriti – na temelju kupoprodajnog ugovora – da su dva stana s garažama i okućnicom plaćena 260 tisuća eura, dakle nešto manje od 1.600 eura po kvadratu, što je otprilike i tržišna cijena kvadrata u kućama na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Stipe Mesić u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da se zaista s obitelji seli iz Ilice.

"Moja supruga kupila je ljetos dva stana, za to sam posudio novac od dvojice prijatelja, a vratit ću ga kad prodamo stan u Ilici", rekao je Mesić, otkrivši i da će s njim i suprugom Milkom živjeti i 21-godišnja unuka Sara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić ne želi otkriti tko su dvije osobe od kojih je posudio novac, nego samo kaže da ne mora žuriti s vraćanjem.

Prodaju stana u Ilici Mesići još nisu oglasili, samo su pustili glas među prijateljima i čini se da ima zainteresiranih odvjetnika. Stan na toj lokaciji može stajati oko tri tisuće eura po kvadratu, a kako ima oko 110 kvadrata, očito će pokriti trošak novog doma i još će im nešto i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010050657006 arti-201009150901006 arti-201009140860006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo