MESIĆ SE NAKON MILANOVIĆEVE INAUGURACIJE POŽALIO: / 'Nemam svoj ured, a dobivam puno poziva iz inozemstva koji onda lutaju'

Image
Foto: izvor: RTL

'Imam puno poteškoća zbog poziva koje dobivam inozemstva, odlazim na razne konferencije i forume, pozivi mi lutaju.

18.2.2020.
16:15
izvor: RTL
VOYO logo

Među uzvanicima na svečanosti inauguracije novoizabranog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića bio je i jedan od bivših predsjednika, Stjepan Mesić. On je za RTL prokomentirao inauguraciju i svoj dolazak nakon dugo vremena na Pantovčak, gdje je proveo dva petogodišnja mandata.

"Nikada se ne vežem uz objekte, meni je ovo dolazak kao i svaki drugi", kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

INAUGURACIJA PETOG PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE: Prvi puta prisega na Pantovčaku

Image

INAUGURACIJA PETOG PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE: Prvi puta prisega na Pantovčaku

'Milanović ima šanse ponoviti mandat'

Osvrnuvši se na samu inauguraciju, koja je bila drugačija od svih dosadašnjih, Mesić je kazao kako je Milanović "to dobro smislio". Kazao je i što očekuje od njega.

"Mislim da ima drugačije iskustvo, kao premijer, zna što treba raditi, kao predsjednik. I mislim da ima sve šanse da ponovi mandat. Naravno, o tome će odlučiti birači", rekao je Mesić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić se požalio da, za razliku od Kolinde Grabar Kitarović koja će kao bivša predsjednica dobiti svoj ured, on svoj više nema. Zbog toga, kaže, ima puno poteškoća.

"Imam puno poteškoća zbog poziva koje dobivam inozemstva, odlazim na razne konferencije i forume, pozivi mi lutaju – nemam ured pa nešto odlazi u Ilicu, nešto u Savez boraca koji mi je ustupio jednu prostoriju, a često ih dobivam i na Ured sadašnjeg predsjednika pa mi oni šalju, ali ti pozivi lutaju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na buduće poteze Grabar Kitarović.

"Ako će raditi kao što je radila kao predsjednica, onda neće biti koristi. To je bila estrada, više njena osobna promocija, a nisam vidio neke koristi za Hrvatsku", zaključio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo