bespravna gradnja / Mesić potvrdio da je bio u Vruji: 'Latković i ja kumovi!? To bi bilo isto kao da se skume Emmanuel Macron i Miro Bulj'

Image
Foto: Miroslav Lelas, Srecko Niketic/PIXSELL

'Tu se postavlja samo jedno pitanje, kako je Latković uspio sve to napraviti bez dozvola za građenje', kaže Mesić

7.7.2021.
8:20
Miroslav Lelas, Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Proteklog vikenda održan je prosvjed protiv protiv poduzetnika Stipe Latkovića koji u uvali Vruja na omiškoj rivijeri već godinama bespravno gradi na državnom zemljištu. Posljednja u nizu devastacija je i izgradnja ceste od turističkog objekta uz plažu do Jadranske magistrale.

Državna tijela do sada su se, bar kako se može vidjeti po stanju na terenu, oglušila na sve pritužbe protiv Latkovićeve evidentne prekomjerne izgradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari Latkovića kao jednog od njegovih poznanika ističu i bivšeg hrvatskog predsjedniku Stjepana Mesića koji se na Vruji družio s Latkovićem, što je i sam priznao.

Image
strašno! /

Snimka Vruje iz zraka - kako je izgledala nekad, a kako danas: Šokantni razmjeri devastacije u 20 godina

Image
strašno! /

Snimka Vruje iz zraka - kako je izgledala nekad, a kako danas: Šokantni razmjeri devastacije u 20 godina

Naime, u kratkom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Mesić je potvrdio poznanstvo s tajkunom iz Žeževice, potvrdio je i da je bio na Vruji, ali i da je to bilo još u doba kad je Vruja bila čista i netaknuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se postavlja samo jedno pitanje, kako je Latković uspio sve to napraviti bez dozvola za građenje", kazao je Mesić i dodao da je Latkovića vidio prije dvadeset godina.

"Tada dolje nije bilo ničega..."

Evo što je rekao na pitanje je li bio na Vruji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam, ali tada dolje nije bilo ničega, samo stari objekt, a ni govora nije bilo o nekakvim bespravnim građevinama ili putovima. S Latkovićem me spojio Rade Čikeš, poduzetnik iz Australije rodom iz Šestanovca. Obišao sam pogon njegove tvornice obuće u Šestanovcu i dao mu podršku, kao što sam davao i svima drugima koji nešto proizvode", rekao je bivši predsjednik.

Na konstataciju da se u javnosti pojavila informacija da ste s Latkovićem u kumskom odnosu, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kumovi?! Ja i on?! To bi vam bilo isto kao da se skume Emmanuel Macron i Miro Bulj", rezolutno će Mesić.

Bivši predsjednik je dodao da Latković nikada nije preko njega pokušao osigurati povlašteni status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada. A i zašto bi kad mu to kod mene ne bi prošlo. Zadnji put mi se bio javio kad mu se kći udavala za sina Šime Krasić, sjećate se nje, bila je tada državna revizorica, bog i batina u zemlji", kazao je Mesić dodavši da ga Latković nije pozvao na tu svadbu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo