Mesić neće biti doživotni bivši predsjednik?

HDZ, navodno, planira izmijeniti Zakon o posebnim pravima bivšeg predsjednika, čime bi se umanjilo trajanje mandata bivšeg predsjednika, odnosno ograničilo na određeni rok.

11.3.2010.
11:13
VOYO logo

Izmjenom Zakona o posebnim pravima predsjednika koju želi provesti HDZ došlo bi se do toga da bi nakon isteka određenog roka Stjepan Mesić (trajanje još nije definirano) morao iseliti iz vile u Grškovićevoj, a u tom slučaju ostao bi i bez vozača, auta, dva službenika.

arti-201002170694006''U HDZ-u se samo načelno razgovaralo o toj temi. Nema još nikakvih konkretnih prijedloga jer nam u ovom trenutku to nije prioritet. Za izmjene još ima dovoljno vremena, no ta će tema svakako doći na dnevni red, jer se u protivnom možemo naći u situaciji da imamo nekoliko bivših predsjednika'', kazao je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema važećem Zakonu bivši predsjednik sva prava može koristiti trajno. To znači da bi nam se, ako se Zakon ne promijeni, već za pet godina moglo dogoditi da imamo dva bivša predsjednika i, naravno, dvostruke troškove za financiranje njihovih prava, odnosno ureda, vozača, službenog automobila, tjelohranitelja i dva službenika.

arti-201002050505006Premda HDZ temu o izmjenama Zakona nije formalno stavio na dnevni red, da će i to biti jedna od tema za razgovor među vladajućima, prije tri mjeseca je najavila predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002170059006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike