Mesić ne zna zašto se Tadić ljuti na njega

9.1.2010.
11:36
VOYO logo

Reagirajući na posjet hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Kosovu, srbijanski predsjednik Boris Tadić ocijenio je to jednom od odluka kojima Mesić kvari odnose sa Srbijom ostavljajući ozbiljan i nepotreban teret svom nasljedniku.

''Ja bih pozdravio da je on sa mnom došao ovdje i da smo se našli s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i građanima koji su nas srdačno dočekali'', dodao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je također osudio odluku predsjednika Mesića da pomiluje bivšeg pripadnika pričuvnog sastava MUP-a Sinišu Rimca ocjenivši je "antieuropskom i anticivilizacijskom gestom koja se ne može ničim opravdati".

''Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je netko učinio i zašto je osuđen pravomoćno, nego za okolnosti. Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe'', rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije to oslobađanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne a ako netko ne razumije čemu institut pomilovanja, onda bi bilo dobro da se malo pozabavi sa pravnim stručnjacima i oni će mu to objasniti'', dodao je hrvatski predsjednik.

Prethodni članak:

arti-201001080250006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo