Mesić na sudu: Jesi li ti normalan?!

Da nije ugodno na sudu sresti bivšeg predsjednika države na svojoj koži osjetio je politolog Darko Petričić, kojeg je Mesić tužio zbog iznesene teze o povezanosti s albanskim podzemljem.

24.10.2011.
21:24
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić odbacio je optužbe politologa Darka Petričića da je njegovu predsjedničku kampanju financirao albanski lobi ili mafija. Na sudu je Mesić rekao da je riječ o lažima i klevetama koje su ga uvrijedile.

"Nikakav lobi ili mafija nisu me financirali. Albance koji se spominju nikad u životu nisam vidio", kazao je Mesić u ponedjeljak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik kazao je da ne zna sve pojedinosti o financiranju njegove predsjedničke kampanje, jer se time bavio njegov izborni stožer, no tvrdi da zna da niti jedna osoba albanske narodnosti nije dala veći prilog.

Podsjetimo, Mesić je protiv politologa Darka Petričića podignuo privatnu tužbu u prosincu 2009. zbog klevete, i to zbog Petričićevih istupa na HRT-u i na Radiju 101. Petričić je izjavio da je Mesić "eksponent albanske mafije" koja mu je financirala predizbornu kampanju. To je napisao i u svojoj knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesića je pogodila i Petričićeva tvrdnja iznesena u navedenim medijima da je jedan od triju najbogatijih ljudi u Hrvatskoj.

"Po čemu se to zaključuje", upitao je, dodavši da ne posjeduje dionice te da je novac za stan u podsljemenskoj zoni pozajmio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdrav na albanskom jeziku

Darko Petričić je ispitivanje Mesića počeo pozdravivši ga na albanskom jeziku s "dobar dan", a potom ga je pitao je li bio suradnik UDBA-e. Bivši predsjednik odgovorio mu je da je to "čisti idiotizam". Tada je reagirala Mesićeva odvjetnica Jadranka Sloković, nakon čega je sudac zabranio to pitanje.

Na pitanje je li istina da se njegov djed zvao Idriz Ujdurović, Mesić se glasno nasmijao a potom obratio optuženom i upitao ga: Jesi li normalan?". Mesić je rekao kako misli da optuženik "nije zdrav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Petričićev upit je li 2000. na dar dobio automobil Mesić je odgovorio niječno, dodavši da se u kampanji koristilo 10 do 15 vozila za koje ne zna tko ih je osigurao.

Dok je Mesić davao iskaz sudac Zorislav Kaleb je pitao ima li izgleda da se on i optuženi pomire , na što je Petričić pitao suca: "Šalite li se Vi?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo ročište najavljeno je za 16. studenoga.

Vezani članci:

arti-201106170852006 arti-201104190833006 arti-201010140836006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo