Mesić kazao kako su mu samo jednom u životu ponudili mito

U HTV-ovoj emisji 'Nedjeljom u 2' gostovao je bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je odbacio optužbe da je uzeo mito za nabavku vojnih oklopnih vozila finske Patrie 2007. godine.

6.10.2013.
15:10
VOYO logo

Mesić je kazao da on nije imao nikakvu ulogu u toj nabavci, te da je proveden natječaj na kojeg su se javile tri tvrtke. "Ja nisam osumnjičen ni optužen, mene nema u nikakvoj aferi u vezi Patrije, kao što nema ni u Sloveniji Danila Türka, koji je isto bio vrhovni zapovjednik slovenske vojske u vrijeme nabave vozila", rekao je Mesić, objasnivši da je nadležnost za nabavku imalo Ministarstvo obrane.

Kazao je da Walter Wolf, posrednik u poslu s Partijom, nije nikad bio u njegovom uredu. "Za Waltera Wolfa ja jedino znam da je u duhanskoj industriji, ali ja njega nikad nisam vidio", rekao je Mesić. Kazao je da su mu u ured dolazili lobisti koji su mislili da će on utjecati na izbor na natječaju, te da optužnica koja je podignuta u Finskoj navodi da su osumnjičeni optuženi 'za nuđenje mita'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanove na Borčecu kupili na ponudu prijateljice

Dodao je i da su mu u životu samo jednom ponudili mito, i to kad je bio predsjednik općine, za gradnju jedne ceste.

Na pitanje kako je kupio stanove na Borčecu, blizu Zagreba, Mesić je kazao da se odgovor na to zna. Kazao je da je od jedne prijateljice koja je gradila stanove došla ponuda, da se ta dva stana zamijene za njihov stan u Ilici. "U međuvremenu je došlo do toga da je banka stala na stanove, a mi smo ušli u aranžman, posudili smo novce kod mog prijatelja", kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada se nepotrebno miješala u slučaj Perković

Što se tiče slučaja 'lex Perković', Mesić je kazao da je Hrvatska protivljenjem EK dokazala da je suverena i da se sa Saborom, premijerom i Vladom ne može razgovarati preko medija, iako je ocijenio da je miješanje Vlade u slučaj Josipa Perkovića bilo nepotrebno. Kazao je i da ne bi trebalo ići u brze promjene Ustava, jer bi se njega trebalo mijenjati samo konsenzusom.

Na pitanje o šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, Mesić je kazao da je on suzio prostor za HDZ, jer se stranka od stranke centra pretvorila u demokršćansku stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo