Merkel čestitala Kosor na hrabrosti

3.2.2010.
19:57
VOYO logo

arti-201002030449006''Htjela bi se gospođi premijerki srdačno zahvaliti za hrabru politiku i to u jeku gospodarske krize u Hrvatskoj koja ovu zemlju ipak postavlja na čvrste noge'', rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel. Naglasila je da su potezi koje čini vlada Jadranke Kosor prije svega u korist Hrvatske.

Njemačka je kancelarka pohvalila i ''važne i hrabre'' korake koje je premijerka Kosor učinila u procesu rješavanja graničnog prijepora sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merkel je istaknula ulogu Hrvatske i njezina vodstva kao ključnog čimbenika u savladavanju još uvijek prisutnih problema na području ''zapadnog Balkana''.

''Željela bih se gospođi Kosor posebno zahvaliti na uloženim naporima kako bi zajednički postigli rješenje za Bosnu i Hercegovinu i za to što se zauzima za dobre odnose između zemalja u regiji'', rekla je Merkel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je kancelarka izrazila želju za produbljivanjem gospodarskih odnosa te je naglasila kako bi bilo dobro da se ti odnosi podignu na razinu političkih.

Predsjednica hrvatske vlade zahvalila je njemačkoj kancelarki na pozivu i ukazanoj počasti, na ''srdačnom, prijateljskom i konstruktivnom razgovoru'' te posebice na potpori Njemačke na putu Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što je za nas iznimno važno jest potpora Njemačke ali i osobna potpora kancelarke Merkel na putu k završetku pregovora'', rekla je Kosor. Hrvatska premijerka njemačku je kancelarku izvijestila o napretku Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom.

Hrvatska premijerka je najavila kako je dogovoreno održavanje hrvatsko-njemačkog gospodarskog foruma, koji će se najvjerojatnije u lipnju održati u Zagrebu te je također istaknula potrebu produbljavanja gospodarskih odnosa i povećanje njemačkih investicija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo