TRAČAK NADE / Meggle: 'Javili su nam se otkupljivači koji žele preuzeti suradnju s našim kooperantima'

Image
Foto: RTL

Potražnja na domaćem tržištu za mlijekom veća je od proizvodnje

18.7.2020.
15:31
RTL
VOYO logo

Odluka tvrtke Meggle Hrvatska da gasi svoje poslovanje u Osijeku ostavila je upitnim što će biti s njihovim kooperantima među kojima je 340 mliječnih farmi.

Image
TEŽAK UDARAC /

Osječani i dalje u šoku zbog zatvaranja mljekare: 'Ovo ne da je šamar, nego je nokaut'

Image
TEŽAK UDARAC /

Osječani i dalje u šoku zbog zatvaranja mljekare: 'Ovo ne da je šamar, nego je nokaut'

Dok se čeka ishod sastanka ministrice poljoprivrede u tehničkoj Vladi Marije Vučković s predstavnicima Uprave Megglea koji je dogovoren za utorak u Ministarstvu poljoprivrede, mnoge zanima što ova tvrtka planira sa svojim dobavljačima kojima je u priopćenju obećala pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odnose sa svojim dobavljačima gradili smo dugo godina na obostrano zadovoljstvo i nadamo se da nitko od njih neće biti ugrožen zbog ovoga prekida suradnje", poručili su iz Megglea za Agroklub.

Potražnja za mlijekom veća je od proizvodnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvrsna suradnja je postignuta i s kooperantima među kojima je dvjestotinjak malih proizvođača, a svima smo nastojali biti dobar, pouzdan i odgovoran partner. Sve naše obveze bit će podmirene na vrijeme i u ugovorenim rokovima, kao i do sada. Informaciju o prekidu suradnje dali smo pravodobno prema dobavljačima i kooperantima kako bi imali dovoljno vremena za ugovaranje novih suradnji. Potražnja na hrvatskom tržištu za mlijekom veća je od proizvodnje, a nas su već kontaktirali drugi zainteresirani otkupljivači koji bi željeli preuzeti suradnju s našim kooperatnima", istaknula je voditeljica marketinga za Jugoistočnu Europu Meggle Hrvatska Marica Oroz.

"Sigurni smo da će svi naši kooperanti pronaći nove kupce i nastaviti isporuke bez zastoja u otkupu prema novim kupcima", dodala je, ali na pitanje o kojim je kupcima i dobavljačima riječ nije mogla biti konkretna te je samo poručila da će u utorak o tome razgovarati na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja se nastavlja do 31. prosinca 2020. 

"Više informacija o daljnjim koracima moći ćemo reći nakon završetka razgovora s našim kooperantima i novim otkupljivačima. Još jednom želimo naglasiti da se naša proizvodnja gasi 31. prosinca 2020., a do tada se suradnja s kooperantima nastavlja", ističe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče osječkog pogona, Oroz je kazala: "Proizvodni pogoni su u vlasništvu Megglea, a sve daljnje korake, među kojima su i odluke vezane uz našu imovinu, na vrijeme ćemo objaviti kad one budu donesene".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo