PRODAN CALL OF DUTY I CANDY CRUSH / Mega akvizicija teška 68,7 milijardi dolara. Petric za Direkt: 'To za Microsoft znači puno, bit će na rubu dominacije'

Dionica Activisiona danas je skočila za 25 posto

18.1.2022.
22:40
VOYO logo

Velika vijest iz gaming industrije, Microsoft je kupio tvrtku Activision Blizzard koja je poznata po serijalu Call Of Duty i još mnogim drugim video igrama. A vijest je i iznos koji je Microsoft platio.

Fantastičnih 68 milijardi i 700 milijuna dolara. I to u odjednom, Microsoft je za Activision u kešu izbrojao svih 68,7 milijardi dolara. Riječ je o najvećoj akviziciji u povijesti gaming industrije kojom Microsoft očito želi ojačati poziciju svoje igraće konzole X-Box koja zaostaje za Sonyevim Playstationom pa se očekuje da bi mnoge poznate igre u vlasništvu Activision Blizarda uskoro mogle biti dostupne samo na X boxu. Dionica Activisiona danas je skočila za 25 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To za Microsoft znači puno. Bit će na rubu da postanu dominantni igrač u gamingu, jer su vlasnici i drugih studija i u pregovoru su s drugima. Biti jedan od glavnih igrača u industriji koja je višestruko vrijedna je naravno velika stvar za  softversku kompaniju'', rekao je Dragan Petric, IT stučnjak i glavni urednik BUG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo