razgovarala damira gregoret / Medved za RTL o aferi 'Vjetroelektrane': 'To se ne može povezivati s HDZ-om!'

'Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti', kazao je Medved u RTL-u Danas

2.6.2020.
18:45
VOYO logo

Odluka o izborima u utorak je stupila na snagu, ulazimo u predizborno vrijeme, jedno od najturbulentnijih do sada.

U fokus zbog afere "Vjetroelektrane" došao je ministar energetike Tomislav Ćorić nakon što se doznalo da je upravo on, mjesec i pol nakon dolaska u Ministarstvo poništio rješenje kojim se traži nova procjena utjecaja na okoliš i dao za pravo investitoru vjetroelektrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
afera vjetroelektrane /

Ćorić o tome je li uteg i je li znao Plenković što potpisuje: 'Premijer ne mora znati sve što se potpisuje'

Image
afera vjetroelektrane /

Ćorić o tome je li uteg i je li znao Plenković što potpisuje: 'Premijer ne mora znati sve što se potpisuje'

No premijer Plenković poručuje: "Ćorić nije uteg, dapače, bit će na HDZ-ovoj listi", dok pritom ponovno ulazi u žestok sukob s predsjednikom Milanovićem. 

Premijer je u obilasku terena cijeli dan, a prati ga reporterka RTL-a Damira Gregoret koja je u RTL-u Danas razgovarala sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Tomom Medvedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku, reporterka RTL-a pitala je Medveda kako će nakon svega ovoga sanirati štetu.

"Što se tiče odgovornosti, to je pojedinačna odgovornost, to se ne može povezivati s HDZ-om, ni s dužnostima koje su obnašale te osobe. HDZ je promptno reagirao. Organizacije kojima pripadaju pokrenut će stegovni postupak. Isti dan je Vlada donijela odluku da se te osobe smijene s dužnosti. Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti", kazao je Medved. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto Damir Krstičević nije htio biti na listi u 10. izbornoj jedinici, Medved odgovara:

"Krstičević ostaje u HDZ-u. Podupirat će ministra Vilija Beroša. Poznato vam je da je zbog nesreća, kao odgovoran član HDZ-a iz moralnih razloga, iako ne zbog odgovornosti, podnio ostavku... Apsolutno će dati potporu svim nositeljima lista", jasno će Medved. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 4 godine osvojio je gotovo 33.000 glasova... Hoće li Vili Beroš nadoknaditi Krstičevićev gubitak? 

"Ja sam uvjeren da će kao i u svim drugim jedinicama, kolega Vili Beroš uz potporu svih biti pobjednik na izborima. General Markač neće biti na listi, ali daje punu podršku HDZ-u", istaknuo je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved će nositi listu u 7. izbornoj jedinici. S njim na listi bit će i Tomislav Ćorić čija se uloga proteklih dana problematizira i oko vjetroelektrana i oko memoranduma...

"Tomislav Ćorić je kolega, izrazito uspješan ministar, a cjelokupna lista za 7. izbornu jedinicu bit će uskoro objavljena. Uvjeren sam da će svi na listama HDZ-a biti prepoznati, kao jamac rješavanja svih izazova pred nama", poručio je na kraju razgovora za RTL Tomo Medved

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo