plenkovićev zamjenik u vukovaru / Medved o Penavi, spominjao kratkovidno sebeljublje i lojalnost: 'Nije viteški podnio poraz!'

'Ovaj nastup pripreman je dugo. Čekao se pogodan trenutak, očito trenutak da se ošteti stranku uoči izbora'

20.5.2020.
16:28
VOYO logo

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja Tomo Medved, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić i povjerenik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara Nikola Mažar održat će konferenciju za medije u 16:00 sati.

Image
'Odličan datum izbora' /

Plenković o Penavinu odlasku: 'Ne plačem ni za kim. Nije ni prvi ni zadnji koji je izašao iz HDZ-a"

Image
'Odličan datum izbora' /

Plenković o Penavinu odlasku: 'Ne plačem ni za kim. Nije ni prvi ni zadnji koji je izašao iz HDZ-a"

Da podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jutros je objavio da izlazi iz HDZ-a te da za njim idu i vijećnici te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon toga, Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije donio je odluku o raspuštanju tijela GO HDZ-a i imenovao Povjerenstvo na čelu s Nikolom Mažarom.

"Nakon što je dio članova s današnjim danom donijelo odluku napustiti HDZ i svoj politički put pronaći negdje drugdje, želim im zahvaliti na svemu što su napravili za HDZ i poželjeti im svaku sreću", kazao je na početku Medved i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je izgovorena opasna laž"

"Žao mi je što već sada bivši članovi nisu u HDZ-u ispunili svoja osobna očekivanja koja su imali od stranke i što su napustili HDZ. Nažalost, upravo su osobna očekivanja bila u fokusu na press konferenciji, a ja ću naglasiti i da domoljublje znači i spremnost za zatomljenje osobnih ambicija i podređvanja vlastitih ciljeva interesu naroda i stranke koja djeluje za boljitak cijele naše domovine. Domoljublje nije kada svoju usamljenu istinu želite nametnuti većini i kada je niste spremni podrediti zajedničkom interesu, to bih prije nazvao kratkovidnim sebeljubljem nego odgovornim domoljubljem", rekao je Medved", kazao je Medved.

"Jedan od fokusa gospodina Penave, bili su izbori u HDZ-u. Penava je bio kandidat, predstavio program i imao je priliku za to dobiti podršku članova. Rezultati pokazuju kako članovi ne vide stranku na način na koji ju je vidio Penava. Nije viteški podnio poraz. I kad nije po njegovom ne kani biti lojalan ogromnoj većini kolegica i kolega", kazao je Medved i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj nastup pripreman je dugo. Čekao se pogodan trenutak, očito trenutak da se ošteti stranku pred izbore. HDZ ima rezultate, ovaj pokušaj neće uspjeti. Demokracija nije samo kada priznajete stav većine kad se s tim slažete. Demokracija nije kada manjinski stav želite nametnuti većini. To nije demokratsko ponašanje, to se zove dogmatizam. Prozvani smo danas u Vukovaru da grad Vukovar HDZ koristi u marketinške svrhe. Jasno je da neki pojedinci grad Vukovar koriste za vlastite interese. Ne smije se zlorabiti žrtva Vukovara, niti u gradu, niti bilo gdje drugdje", istaknuo je Medved i dodao:

"Čuli smo i retorička pitanja o tome što je vrijedilo biti u HDZ-u 29 godina. A član je puno manje od tih 29 godina. Danas je izgovorena opasna laž da je HDZ izdao Vukovar i okrenuo leđa žrtvi. Ova Vlada pružila je podršku gradu heroju, gradu Vukovaru, to je nobveza svih Vlada i na tome ćemo tragu nastaviti s jednakom ljubavlju", poručio je Tomo Medved pred okupljenim HDZ-ovcima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo