Na luksuznoj jahti / Medijski mogul i supruga uživaju na Brijunima, no tko je sve od bogatih i slavnih posjetio poznato otočje?

Boravak jahte u arhipelagu stoji do 2500 eura po danu. Brojke od kojih zastaje dah i tračevi koji vesele domaće kao i turiste

2.8.2019.
20:08
VOYO logo

Medijski mogul Rupert Murdoch i njegova poznata supruga Jerry Hall već nekoliko dana ljetuju u brijunskom arhipelagu na superluksuznoj jahti Vertigo.

I nisu jedini. Tko od slavnih i bogatih još obilazi otoke na kojima se ispisivala povijest donosi Ivan Dobran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko su tajnoviti da gotovo nitko u malom turističkom mjestu Fažana ni ne zna da su ovdje. Oni su krema estrade, politike i biznisa. Da bismo o njima išta saznali obratili smo se prodavačima izleta – sveprisutnim bukerima.

"Znači ovdje su vam bile jahte i od Abramovića i Novaka Đokovića. Na Brionima je boravila Angelina Jolie i mnogi mnogi drugi važni ljudi", kaže , prodavač turističkih izleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima i reper Puff Daddy, legendarni Pavarotti, mađarski premijer Viktor Orban, slovačka predsjednica Zuzana Čaputova te mnoga domaća imena na čelu s Radom Šerbedžijom. Slavni niz pokrenut je još u Jugoslaviji.

"Pa za vrijeme Tita u ono vrijeme su dolazili Sofia Loren, Elizabeth Taylor, onda je poznati onaj sporazum Tito-Nasser-Nehru isto bio nastao na Brionima", priča Damir Kalebić-Kale.

Trenutno ovdje ljetuje medijski mogul Rupert Murdoch sa suprugom Jerry Hall ali danas njihovu superluksuznu jahtu Vertigo nismo vidjeli. Sveznajući bukeri odmah su je, pomoću aplikacije na mobitelu, locirali u Veneciji. Međutim ovdje sunce hvata ukrajinski poslovni oligarh i bivši šef ureda ukrajinskog predsjednika Viktor Medveščuk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova trokatna jahta Royal Romance usidrena je daleko od očiju znatiželjnika. Uspjeli smo ipak, iz daljine, snimiti njenog kapetana i dio posade.

"Sama po sebi vrijedi 120 milijuna eura, duga je 92 metra i ima preko 30 posade na brodu", rekao je Mario Žufić, turistički djelatnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boravak jahte u arhipelagu stoji do 2500 eura po danu. Brojke od kojih zastaje dah i tračevi koji vesele domaće kao i turiste. Primjerice onaj da hrvatska predsjednica u Brijunskom arhipelagu ima privatni otok. 

"Kad bih ja mogla imati privatni otok ovdje u okolici svakako bih na to pristala. I mislim da to dobro predstavlja zemlju. Da možete reći pa mi ovdje imamo sve te poznate ličnosti", kažu Kyra i Sven iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da nećete prodati cijelu zemlju strancima", dodali su.

Nadamo se i mi da ju nećemo prodati već tek skupo iznajmljivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo