'Stid me tražiti pomoć, ali ne mogu ovako više živjeti'

20.2.2013.
9:49
VOYO logo

Tridesetdevetogodišnji Mato Majlinger iz Beljevine, nedaleko od Našica, nezaposleni hrvatski branitelj koji boluje od PTSP-a i otac je troje djece, uputio je poziv dobrim ljudima da mu pomognu popraviti krovište.

"Sve što želim je da mi ljudi dobra srca u skladu sa svojim mogućnostima pomognu donacijama u građevinskom materijalu ili financijski kako bih popravio krov i svojoj obitelji omogućio bolji život", kaže Mato. Već je našao čovjeka koji bi obavio radove na krovu, no nažalost nedostaje mu novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa stropova curi voda

"Stid me što moram tražiti pomoć, ali ne mogu više ovako živjeti", kaže Mato za Glas Slavonije. Kuća u kojoj žive Majlingerovi u iznimno je lošem stanju, a najproblematičnije je krovište. Sa stropova curi voda, a na zidovima su tragovi od vlage. Vlažni zidovi uništili su dio namještaja.

'Više smo gladni nego siti'

Majlingerovi žive od socijalne pomoći, dječjeg doplatka i rodiljne naknade, sve zajedno iznosi oko 3.000 kuna. Mato s tugom kaže da mu je najgore što je on voljan raditi, ali nema posla i mora ovisiti o tuđoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražim posao, ali ga ne mogu naći, jer bolujem od PTSP-a. Za poludjeti je od tuge kad djeci nešto treba, a ne mogu im dati, jer dok poplaćamo režije i komunalne usluge, a tu je i dug banci, malo ostane. Skupljam prazne boce da bi djeca imala za mlijeko. Neki dan sam pješice došao iz Našica u Beljevinu. Supruga mi je u četvrtom mjesecu trudnoće i još nije bila kod doktora jer nemamo za prijevoz. Više smo gladni nego siti. Već mi je svega dosta", razočarano kaže Mato.

Svi koji su u mogućnosti i žele pomoći obitelji Majlinger mogu to učiniti osobno, na adresi Zelena 118, u Beljevini, kraj Đurđenovca ili ih kontaktirati na mobitel 091 795 2122. Uplata donacije može se obaviti na broj računa na ime Brigite Majlinger (HPB): 3211155852.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo