IZ SJEVERA JASNI / Posavec: 'Na izbore idemo samostalno, ali ako ćemo morati birati - samo u vladu lijevog centra'

'Samo ću reći da to miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka na dalje će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore, a to izborima daje veći legitimitet pa je s te strane to dobro'

19.3.2024.
13:40
VOYO logo

"Nezavisna platforma Sjever na parlamentarne izbore izlazi samostalno u 3. izbornoj jedinici. Nismo dio nikakvih koalicija, idemo čisto i često, onako kako smo funkcionirali do sada. To je snažna zaštita interesa sjevera Hrvatske kao najproduktivnijeg, najinovativnijeg, najrazvijenijeg hrvatskog kraja koju nijedna vlada do sada nije mazila i podržavala u onoj mjeri u kojoj je to zaslužuju ovi građani", rekao je rekao je predsjendik stranke Matija Posavec u utorak u Čakovcu.

Što se tiče kandidature Zorana Milanovića rekao je da se ne želi miješati u ustavnopravne forme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo ću reći da to miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka na dalje će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore, a to izborima daje veći legitimitet pa je s te strane to dobro"

"Imamo priliku u 2024. godini imati više od 60 posto izlasnosti na izbore,a tada je i politička situacija čista."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JOŠ JEDAN RAZVOD /

I IDS otpao iz lijeve koalicije zbog Milanovića: 'I nas je izgurao iz priče'

Image
JOŠ JEDAN RAZVOD /

I IDS otpao iz lijeve koalicije zbog Milanovića: 'I nas je izgurao iz priče'

'Svaki dan se opcije preslaguju'

Na pitanje ako uđu u Sabor, kome će radije dati povjerenje, Posavec je odgovorio:

"Nećemo mi o tome odlučivati, ali definitivno, odvojit ćemo određeni broj mandata i primarno će biti podrška vlade lijevog centra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li na izbore s HNS-om, naglasio je da u 3. izbornoj jedinici idu samostalno, a u nekim drugima razgovaraju s partnerima centrističkih stranaka.

"Vidite i sami da se te opcije svaki dan preslaguju. Što je bilo prije tjedan dana ne znači da će biti i sutra, ali mi idemo samostalno"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisujemo i deklaraciju sa županom Jelićem jer stvarno imamo dobru suradnju na spoju zelene i plave Hrvatske, znači 9. izborna jedinica

"Ako bude prilike, ako bude mogućnosti, podržat ćemo vladu lijevog centra"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo