Fred Matić / 'Volio bih na dvije minute sjesti s Plenkovićem, ali bi onda trebalo pištolj staviti malo dalje od njega'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Fred Matić, bivši ministar branitelja gostovao je u N1 te je govorio o problematici mirovina za članove HVO-a - temi o kojoj se posljednjih dana puno priča

9.5.2017.
11:37
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Fred Matić, bivši ministar branitelja gostovao je u N1 te je govorio o problematici
mirovina za članove HVO-a - temi o kojoj se posljednjih dana puno priča.

Kako je izjavio, Matić tvrdi da je šator u Savskoj uvelike bio djelo bivših članova HVO-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od stvari koja je bila problem i zbog čega je šator bio postavljen, uvijek je tamo bilo 90 posto pripadnika HVO-a. Njima je puno toga obećano i sada imate jedan "čudnovati kljunaš", zakon koji Medved najavljuje zakon i uvijek govori "uskoro ću, uskoro ću".

Nas je tužilo 250 pripadnika HVO-a za neke tobože zaostatke invalidnina i mi smo temeljem odluke morali isplatiti 45 milijuna kuna, kad to sad pomnožite sa svim članovima HVO-a dolazimo do milijardu i tristo. Zato ovaj zakon ne ide. Sada ih je general Glasnović stisnuo zahtjevom koji je skandalozan", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadodao je kako se ovime zakucava čavao u lijes bosanskim Hrvatima koji se brane u Haagu da Hrvatska nema nikakve veze s napadom na Bosnu.

"Svaka čast dečkima iz HVO-a, ali kako bi rekao Brkić - prednost Hrvatima iz Hrvatske. Već se i Godot pojavio nekoliko puta, a taj Zakon nije, a ja tvrdim da ni neće. HVO-ovci će biti Agrokor za branitelje u Hrvatskoj. Kada Zakon o braniteljima stupi na snagu ti dečki će samo podnijeti zahtjev, sada su nas morali tužiti", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam došao u Ministarstvo rečeno mi je da je to džentlmenski dogovor Tuđmana, Šuška i pojedinih generala s HVO-ovcima, da im se isplate invalidnine. Štancale su se tada potvrde o invalidnosti, tisuće ih je ranjeno na istom mjestu u isto vrijeme. Sadašnjim zahtjevom generala Glasnovića i potpisom ministra i premijera otvoren je proračun. Imat ćete 500 tisuća oboljelih od PTSP-a", kaže bivši ministar branitelja. 

Matić je također rekao da bi volio na dvije minute sjesti s Plenkovićem i sve mu objasniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih sjesti i dvije minute razgovarati s njim, ali bi onda trebalo pištolj staviti malo dalje od njega, jer bi se čovjek ubio odmah. Oni ga lažu! Gospodinu Ćoriću bih poručio da sam četiri godine bio ministar. Ali to je HDZ. Ljudi se iz Irske vraćaju na izbore u Vukovar pa natrag u Irsku. To pokazuje koliko su oni u stanju ljudima isprati mozak", zaključio je.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo