Matić: Objava Registra branitelja prije ulaska u EU

24.2.2012.
18:17
VOYO logo

Ministar branitelja Predrag Fred Matić gostujući u četvrtak na Soundset-u kazao je kako nema rokova za objavu Registra, ali je ostao pri svome da će to biti što je prije moguće, a upravo kako bi olakšao objavu formirano je i povjerenstvo.

Naime, bivša vlast uporno je odbijala objaviti Registar zbog Zakona o tajnosti podataka, uskoro će i taj argument pasti u vodu, jer će se Zakon mijenjati kako bi se podaci mogli objaviti. Do kraja mandata će biti sve objavljeno, izjavio je ministar Matić, te kazao kako se nada da će to biti prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji su nešto činili nečasno i oni koji nisu bili u ratu, naravno da su protiv objave Registra. To je manji broj i njih ćemo raskrinkati", rekao je ministar.

Dodao je da se branitelji nemaju čega plašiti, pa niti mogućih optužnica iz Srbije. Ako u BiH ili Srbiji zadrže nekog branitelja, a tu ne računa kriminalce i počinitelje ratnih zločina, sam će ići u zatvor umjesto njih, kazao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja želim da hrvatska mladost zna što se prije 20 godina događalo na ovom prostoru, da znaju tko je bio tko i da to bude činjenično stanje", poručio je na kraju ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo