preinaka prvostupanjske presude / Matavulj ipak ide u zatvor zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula Dolores Lambaša

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kako stoji u obrazloženju presude, viši sud smatrao je da je Općinski sud u Slavonskom Brodu pogriješio kada je na glumca primijenio institut izvanrednog ublažavanja kazne i osudio ga na kaznu koja je manja od zakonskog minimuma

3.2.2016.
20:32
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Slavonskom Brodu odlučio je da će glumac Stojan Matavulj ipak ići u zatvor zbog izazivanja prometne nesreće, u kojoj je u listopadu 2013. na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredanaca poginula glumica Dolores Lambaša.

Stalna služba u Požegi, preinačivši prvostupanjsku presudu kojom je Matavulju izrečena uvjetna kazna od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u obrazloženju presude, viši sud smatrao je da je Općinski sud u Slavonskom Brodu pogriješio kada je na glumca primijenio institut izvanrednog ublažavanja kazne i osudio ga na kaznu koja je manja od zakonskog minimuma.

Naime, za ovakvo kazneno djelo predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a prvostupanjski sud zaključio je kako kod Matavulja postoje naročito olakotne okolnosti zbog kojih ne treba ići u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim, kao olakotnu okolnost sud mu je uzeo u obzir neosuđivanost, iskreno kajanje i žaljenje te činjenicu da je roditelj jednog djeteta. Viši sud je pak smatrao da te okolnosti nisu dovoljne da bi se glumcu izrekla uvjetna osuda, odnosno da bi se primijenio institut izvanrednog ublažavanja kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo