GLUME ISKLJUČIVO OSKAROVCI / Martin Scorsese snima "Tišinu"

Image

Proslavljeni redatelj priprema se ekranizirati japanski roman o jezuitskim svećenicima.

2.2.2009.
18:08
VOYO logo

Legedarni Martin Scorsese za svoj je sljedeći projekt odabrao povijesnu dramu "Silence", priču o skupini jezuitskih svećenika koji u Japanu 17. stoljeća šire Božju riječ.      

U glavnim ulogama, prema dosadašnjim saznanjima, naći će se oskarovci Daniel Day-Lewis i Benicio Del Toro koje navodno tek finese dijele od sklapanja posla, a producenti pokušavaju angažirati i sve popularnijeg Gaela Garciju Bernala ("I tvoju mamu također", "Babel"). Scenarij Jayja Cocksa baziran je na istoimenom romanu Shusakua Enda, pisca čijeg je rada Scorsese veliki obožavatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scorsese, koji je nakon brojnih nepotvrđenih nominacija ("Taksist", "Razjareni bik", "Avijatičar") 2006. konačno dobio Oscara za "Pokojne", uz ovaj radi na još tri igrana filma te na zasad neimenovanom dokumentarcu o "šutljivom Beatleu" Georgeu Harrisonu. Filmovi glazbene tematike dugovječna su Martinova ljubav - uz nedavni "Shine a Light" Rolling Stonesa, autor je i slavnog "Posljednjeg valcera", priče o grupi The Band.

Zbog prenatrpanog rasporeda njenog redatelja, snimanje "Tišine" će početi tek krajem godine i to na nekoliko lokacija u Novom Zelandu.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo